Praat met een haargroei specialist: 036-7440482

Oorzaken van haaruitval

Er bestaan vele factoren die gezonde haargroei beïnvloeden. Deze omvatten een uitgebreid assortiment aan emotionele en levensstijlomstandigheden die kunnen voorkomen dat het lichaam effectief de essentiële voedingsstoffen absorbeert die het nodig heeft om gezond haar te ondersteunen.

Hormonale wijzigingen

Hormonale wijzigingen

Hormonale wijzigingen verwant met menopauze kunnen de gezonde haargroeicyclus beïnvloeden. Hoewel neveneffecten van menopauze relatief zeldzaam zijn, kan het in sommige gevallen optreden. Andere hormonale wijzigingen in het lichaam - met name schildklierproblemen en hormonale reacties op wijzigingen in het autoimmuunsysteem - staan bekend haarverdunning en -verlies in sommige vrouwen te beïnvloeden. Vrouwen met polycystisch ovariumsyndroom kunnen problemen ervaren met hun haar als gevolg van een hormonaal onevenwicht en verhoogde gevoeligheid tegenover de mannelijke hormonen die in de lichamen van vrouwen aangetroffen worden.

Na de zwangerschap

Zwangerschap, zij het een prachtig en natuurlijk proces, kan erg stresserend zijn voor het lichaam van een vrouw. Bijgevolg is het courant dat vrouwen haarverdunning of zelfs kale plekken ervaren na de zwangerschap aangezien hun hormonaal niveaus zich normaliseren. Dit is echter een doorgaans tijdelijke toestand en gaat na verloop van tijd in omgekeerde richting. Merk alstublieft op dat we niet aanbevelen dat vrouwen Viviscal tijdens zwangerschap of borstvoeding nemen.

Anticonceptie

De pil is de meest gebruikelijke vorm van anticonceptie voor vrouwen. Het bevat een mengeling van progestine en oestrogeen die bij gelegenheid de gezonde haargroei kunnen beïnvloeden bij mensen die een erfelijke medische geschiedenis van haarverlies hebben.

Voor mannen en vrouwen

Leeftijd

Als we tussen 20 en 40 jaar oud zijn, hebben we doorgaans 615 haarfollikels per vierkante centimeter. Het aantal daalt naar 485 tegen de tijd dat we 50 jaar oud zijn, en naar 435 tegen de tijd dat we 80 jaar oud zijn. Elk haar wordt ook dunner en beperken dus het haarvolume.

Stress

Vanwege de dagelijkse stress produceert de bijnier meer adrenaline die aanleiding kan geen tot een toename van de productie van testosteron en dihydrotestosteron (DHT). Als u niet genoeg andere hormonen hebt om dit te compenseren, kan dit leiden tot het feit dat het haar niet gezond is zoals dat zou moeten zijn.

Voor sommige mensen kan dagelijkse stress de toestand van hun haar beïnvloeden en tot een vicieuze cirkel veranderen: stress beïnvloedt de haarcyclus en de impact ervan kan meer stress voor het individu veroorzaken.

Slecht dieet

Een dieet rijk aan eiwit, vitaminen en mineralen is essentieel voor gezond haar en haargroei. Het haarfollikel is een niet-essentieel weefsel en daarom een van de laatste weefsels die voedingsstoffen ontvangt. Enige tekorten op lange termijn kunnen daarom aanleiding geven tot voortijdig haarverlies.

Eiwit

Eet tenminste vijf onsen (ongeveer 150 gram) aan eiwit per day. Voedsel rijk aan eiwit zijn vlees, kip, vis, bonen, eieren, kaas en tofu. Omdat haar uit 80 to 95% eiwit bestaat, is dit een belangrijk element van uw dieet.

Ijzer

Een ijzertekort kan bijdragen aan haarverlies, voornamelijk bij vrouwen en mannen die een adequate hoeveelheid eiwit in hun dieet ontberen.

Andere mineralen

Andere belangrijke mineralen voor gezonde haarfunctie zijn zink (aangetroffen in zeevruchten en bonen), silica (aangetroffen in aardappelen, rode en groene paprika, en taugé), magnesium (aangetroffen in groene groenten en noten), en essentiële vetzuren (zoals de omega vetzuren die in vis worden aangetroffen).

Overmatig stileren

Overmatig gebruik van spuitbussen, haarverf, haarijzers of krullers kunnen aanleiding geven tot beschadigd haar op lange termijn. Mannen en vrouwen die vinden dat hun gezond haar wordt aangetast zouden misschien beter de producten die ze gebruiken op hun haar en hoofdhuid opnieuw te heroverwegen en andere voedingssupplementen en gezondere stileermethodes te overwegen.

Roken

Roken kan gezonde haargroei beïnvloeden. Het roken van sigaretten staat bekend slechte circulatie te veroorzaken en kan dus beïnvloeden hoeveel bloed beschikbaar is om naar de haarfollikels van de hoofdhuid te stromen.Viviscal Voor vrouwen

Women ProductsZie meer

Viviscal Voor mannen

Men Products Zie meer

KOOP NU

Voor & Na Foto's

  • Met dank aan Viviscal patiënt Glynis Ablon, M.D., The Ablon Skin Institute (ASI) Research Center.
  • Met dank aan Viviscal patiënt Glynis Ablon, M.D., The Ablon Skin Institute (ASI) Research Center.
  • Met dank aan Viviscal patiënt Glynis Ablon, M.D., The Ablon Skin Institute (ASI) Research Center.
  • Met dank aan Viviscal patiënt Glynis Ablon, M.D., The Ablon Skin Institute (ASI) Research Center.
  • Met dank aan Viviscal patiënt Glynis Ablon, M.D., The Ablon Skin Institute (ASI) Research Center.

 

ZIE MEER VOOR & NA FOTO'S >