Skip to Store Area:

 • Contact
 • | Welkom op de officiële website van Viviscal-het natuurlijke supplement tegen haarverlies

Viviscal

Doorzoek site

De Gevolgen Van Haaruitval

Haarverlies of haaruitval beïnvloedt veel mensen op veel verschillende manieren. Hier volgen enkele veelvoorkomende gevolgen:

 • Het belangrijkste gevolg van haarverlies dan wel haaruitval is hoe iemand zich voelt over zijn/haar verschijning. Het vraagt om enorme aanpassing gewend te raken aan het feit niet langer een hoofd vol met haar te hebben
 • Emotionele problemen kunnen het gevolg zijn van de eerste symptomen van haarverlies zowel bij vrouwen als bij mannen. De meeste hebben problemen de realiteit van het haarverlies te accepteren. Wanneer het haarverlies extreem is veroorzaakt het vaak een negatief zelfbeeld.
 • Vaak wordt de ontdekking van haarverlies gevoeld als het verlies van mannelijkheid of vrouwelijkheid. Haar kan een belangrijk deel zijn van wie we zijn en hoe we er uit zien. Wanneer men haar verliest, verliest men soms ook het zelfvertrouwen. Haartuitval Vrouwen
 • Haarverlies kan een onthutsende en verwoestende invloed hebben op de kwaliteit van leven voor een vrouw, niet in de laatste plaats omdat haarverlies vaak onterecht als een minder groot probleem wordt gezien voor vrouwen dan het is voor mannen. Te vaak wordt haarverlies bij vrouwen niet serieus genomen door familie en vrienden of zelfs door deskundigen.

Terwijl haarverlies of haaruitval op zichzelf psychologische en emotionele problemen kan veroorzaken voor vrouwen, kan gebrek aan onderkenning van de ernst van dit probleem door anderen tot meer psychologische en emotionele gevolgen leiden zoals afnemend zelfrespect en angst. Terwijl haaruitval voorkomt bij zowel vrouwen als mannen, is het bij vrouwen vaak meer verspreid. Het dunner worden van het haar i.p.v. de typische “kale biljartbal” kaalheid. De minder zichtbare soort van haaruitval bij vrouwen kan min of meer aanleiding zijn voor de onderschatting van het effect op het leven van een vrouw. Veel mensen zien haaruitval niet als een vrouwenprobleem. Het onderzoeken van de hoofdhuid is geen deel van het standaard lichamelijke onderzoek door een vrouwendokter, dus is de kans groot dat het onderwerp haarverlies niet aan de orde komt, behalve als de vrouw er zelf over begint. Veel vrouwen vinden het te pijnlijk om er over te beginnen. Honderden vrouwen met haarverlies zijn recentelijk geïnterviewd met behulp van een vragenlijst tijdens een bijeenkomst van de ISHRS. Dit is hoe vrouwen reageerden:

 • Verlies van zelfrespect – “ Ik heb het gevoel dat andere mensen altijd naar mijn haar kijken.” “Als gevolg van mijn haarverlies voel ik me onaantrekkelijk en onbegeerlijk.”
 • Angst – “Mijn haar verliezen is de meest verontrustende gebeurtenis van mijn leven geweest.” “Ik maak me constant zorgen over mijn haarverlies.”
 • Sociale tekortkomingen – “ Ik ga minder uit vanwege mijn haarverlies.” “Ik heb het gevoel dat mijn haarverlies mijn carrière beïnvloedt.” Mijn haarverlies beperkt mijn seksleven.”
 • Verlies van controle – “ Ik ben onophoudelijk op zoek naar advies over mijn haarverlies.”
 • Gebrek aan steun – “Vrienden en familie nemen mijn haarverlies niet serieus of ze onderschatten hoe belangrijk het is voor mij.”
 • Haarverlies bij vrouwen kan over het hoofd gezien worden als een “normaal” fenomeen. Geleidelijk haarverlies wordt vaak geassocieerd met het ouder worden. Tijdelijk haarverlies wordt vaak geassocieerd met zwangerschap. Heel vaak hebben vrouwen plaatselijk haarverlies wat een erfelijkheidskwestie is.

Tijdelijk haaruitval bij een vrouw zou echter nooit als “normaal” beschouwd moeten worden. Er zou net zo lang naar de oorzaak gezocht moeten worden totdat er een diagnose gesteld is. Van de vele oorzaken van haarverlies of haaruitval bij vrouwen zijn er maar een paar die als “normaal” beschouwd mogen worden; het ouder worden, hormonale veranderingen zoals zwangerschap en erfelijke “patroon” haarverlies. Er zijn behandelingen beschikbaar voor deze “normale” oorzaken van haarverlies en bij behandeling zou in overweging genomen moeten worden wanneer haarverlies de kwaliteit van het leven van een vrouw beïnvloedt.

Klantenreacties

Patricia Buckland

59, uit Kent

"Ik herinner me dat ik erop uit was met mijn moeder toen.."

Celebrities over Viviscal

Annika Lunjberg

zangeres

"Dun haar, ik kies voor Viviscal"

Mening van Deskundigen

Dr. Nigel Hunt

Professor in gezondheidspsychologie

Viviscal in de Media

Persberichten

Lees meer over Viviscal producten in de media