Welke vitamine werkt tegen haaruitval?

Wist je dat haargroeisupplementen niet de enige middelen zijn om je lange lokken of korte krulletjes van binnenuit sterk, krachtig en mooi te maken? Zonder dat je het doorhebt, draag je de hele dag door bij aan het immuunsysteem van je haar door de producten die je eet. Je raadt het al: hoe ongezonder, des te negatiever voor het haar. Het spreekwoord luidt niet voor niets: snoep verstandig, eet een appel.

Inhoud

> Haaruitval vitamine

> Vitamine tegen haaruitval

> Welke vitamine tegen haaruitval?

> Vitamine pillen haaruitval

> Haarverlies vitamine tekort

> Helpen vitamines tegen haaruitval?

> Nieuwsbrief

Haaruitval vitamine

Ons lichaam -en het haar daar bovenop- heeft voedingsstoffen, eiwitten en vitamines nodig om een ​​gezonde, sterke structuur te behouden. Het eten van ongezond voedsel of een tekort aan benodigde stoffen, kan bijdragen aan dun haar, een vale huid, broze nagels en zelfs acne. Los van het feit dat vervelende haarziektes en erfelijke haaruitval uiteraard eveneens boosdoeners kunnen zijn, al eet je nog zo gezond. Lees snel verder voor een aantal handige tips waarmee je je volgende bezoek aan de supermarkt een stuk doelgerichter en efficiënter kunt maken. Je huid en haar zullen er reuze blij mee zijn.

Vitamine tegen haaruitval

Er zijn vier essentiële voedingscategorieën die het lichaam de optimale omgeving kunnen bieden voor een gezonde haargroei. Deze vier categorieën zijn: eiwitten, de juiste soorten vetten, vitamine C, plus ijzer en zink.

Welke vitamine tegen haaruitval?

Laten we de zojuist genoemde groepjes eens stap voor stap uiteen zetten, met daarbij helder uitgelegd waarom ze goed zijn voor je haar.

Eiwit

Omdat haar van proteïne is gemaakt, wil je er zeker van zijn dat je er een ruime hoeveelheid van binnenkrijgt. Het ideale dieet omvat mager vlees, zoals kip, kalkoen, vis, eieren, sojaproducten, bonen en noten. Deze voedingsmiddelen helpen bij het bevorderen van een gezonde productie van keratine, de bouwstenen van haar.

In de Viviscal Haargroei Supplementen zit Aminomar C.
Dit is een eiwitcomplex inclusief een mix van essentiële vitaminen en mineralen.

Bonusvoordeel: Eiwitten zijn nodig voor de groei en het onderhoud van elk soort cel in ons lichaam.

Vetten

Vervolgens helpt het eten van de juiste soorten vetten om te groeien en een gezonde haarproductie te behouden. Omega-3-vetzuren, die worden aangetroffen in walnoten, lijnzaadolie, zalm en bloemkool, zijn de goede vetten die je lichaam helpen de vitamines en mineralen in het dieet te verwerken, waardoor vitamines die voor het haar gezond zijn, hun weg naar het haar vinden.

In Viviscal Max Strength Haargroei Supplement Zit Vlaszaadextract.
Vlaszaadextract is een goede bron van omega-3 vetzuren voor een gezonde haargroei en helpt ook haaruitval te voorkomen.

Bonusvoordeel: Omega-3-vetzuren helpen ook de bloedstolling onder controle te houden en bij de opbouw van celmembranen in de hersenen.

Vitamine C

Vitamine C wordt gebruikt om collageen op te bouwen, wat fundamenteel is bij de haargroei (vooral in de vroege stadia) en bij de revitalisering van het haar. Citrusvruchten, broccoli, paprika en spinazie zijn allemaal voedingsmiddelen die een aanzienlijke hoeveelheid vitamine C bevatten. Omdat het lichaam dit zelf niet kan aanmaken, is het essentieel deze zelf aan te leveren doormiddel van eigen inname.

Ook vitamine C is te vinden in de Viviscal Haargroei Supplementen.
Vitamine C in Viviscal supplementen is afgeleid van de Acerola Cherry, een van de rijkste bronnen van beschikbare vitamine C.

Bonusvoordeel: Vitamine C kan helpen beschermen tegen tekorten aan het immuunsysteem, hart- en vaatziekten, prenatale gezondheidsproblemen, oogaandoeningen en zelfs veroudering.

Mineralen zijn je vrienden: ijzer en zink

Ten slotte zijn ijzer en zink ook belangrijke mineralen die je lichaam nodig heeft voor gezond haar. IJzer is verantwoordelijk voor het leveren van zuurstof aan de cellen, terwijl zink helpt bij het herstel van weefsels en ervoor zorgt dat de olieklieren rond de haarzakjes goed werken. IJzer is te vinden in mager dierlijk vlees, bonen, linzen en tofu. Zink is aanwezig in oesters, pure chocolade en cacaopoeder. Wie wist dat gezond haar zo lekker kon smaken?

Ijzer als Zink zijn te vinden in de Viviscal Haargroei Supplementen.

Bonusvoordeel: zowel ijzer als zink helpen het immuunsysteem goed te functioneren.

Gezond eten en haarsupplementen maken je lokken sterk

Vitamine pillen haaruitval

Naast gezond eten, zijn aanvullende pillen een goed middel om je haar net dat extra zetje te geven dat het nodig heeft. Een goed middel om met een goede bos haar voor de dag te komen en beginnende kaalheid tegen te gaan of te verminderen is het Viviscal Haargroei supplement. Tweemaal daags 1 tablet (’s ochtends en ’s avonds) is voldoende om de lijn omhoog in te zetten. Het product bevat paardenstaart extract (plant), dat niet alleen de groei en textuur van het haar versterkt, maar ook werkt tegen grijs haar, kaalheid en roos. Wist je trouwens dat olie ook een hoop goed kan doen?

Haarverlies vitamine tekort

Zoals we al eerder aangaven, helpt vitamine C je om meer ijzer in het bloed te absorberen. De haargroei supplementen bevatten deze ook. Net als de aanwezige hoeveelheid zink die is betrokken bij de vorming van keratine, wat wordt beschouwt als een van de belangrijkste stoffen voor gezonde haargroei. Lijnzaad remt eveneens dunner wordend haar en herstelt beschadigd haar. Omega 3-vetzuren stimuleren ten slotte de nieuwe haargroei. Vul je vitaminetekort aan met gezonde voeding en onze supplementen.

Helpen vitamines tegen haaruitval?

Viviscal Max Strength Haargroei Supplement voedt dunner wordend haar en bevordert de haargroei van binnenuit. De supplementen bevorderen dikker, voller haar en vermindert haaruitval bij vrouwen. Het Viviscal Man Haargroei supplement is wetenschappelijk geformuleerd om haaruitval te helpen verminderen en hernieuwde haargroei te bevorderen bij mannen met androgene alopecia (erfelijke haaruitval).

Nieuwsbrief

Viviscal heeft een superhandige nieuwsbrief die je, gratis en regelmatig, in je mailbox ontvangt. Je bent daarmee altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van haar, huid en verzorging, beschikt over de snelste weg naar ons volledige assortiment en kunt als eerste gebruik maken van de vele kortingsacties door het jaar heen. Acties die niet-leden pas veel later ontvangen. Vul snel je e-mail adres in en mis geen voordeel meer!