Veroorzaakt heet water haaruitval?

Haaruitval door heet water? Het klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar de temperatuur van je douche heeft invloed op je haar. In dit artikel gaan we uitzoeken of heet water haaruitval veroorzaakt. Dus als je je hebt afgevraagd: “Veroorzaakt heet water haaruitval?” blijf lezen!

Is heet water slecht voor je haar?

Heet water en stoom openen op natuurlijke wijze uw poriën en helpen overtollig vuil van uw hoofdhuid te verwijderen. Dus het wassen van je haar met heet water helpt je poriën te ontstoppen en je een diepere reiniging te geven. Een grondige reiniging klinkt misschien als een goede zaak, maar er zijn nadelen.

Heet water zal je hoofdhuid zeker reinigen. Maar na verloop van tijd kunnen die warme douches de huid van uw hoofdhuid beschadigen en uw vermogen om haar te laten groeien beïnvloeden.

Heet water maakt je haarlokken poreus. Poreus haar staat meer open voor de elementen dan dat het goed gesloten is. Overmatig poreus haar is droog, broos en veel gevoeliger voor breuken.

En hoe goed heet water ook is in het wegspoelen van vuil en olie, soms spoelt het ook de natuurlijke oliën weg die je nodig hebt voor gezond haar. Wanneer je haar deze oliën (ook wel talg genoemd) mist, wordt je haar minder glanzend en verliest het aan dikte.

Helaas worden we vatbaarder voor deze effecten naarmate we ouder worden. Dit komt omdat jongere mensen deze oliën en de dunne huidlaag op de hoofdhuid veel sneller vervangen.

Veroorzaakt heet water roos?

Heet water droogt niet alleen je haar uit. Het droogt je huid allemaal uit. Haar wassen met heet water kan leiden tot een droge, jeukende hoofdhuid en zelfs tot roosproblemen.

Je hoofdhuid heeft talg nodig om gezond te blijven en beschermd te blijven tegen de elementen. Maar zoals we eerder vermeldden, verwijdert heet water talg. Als gevolg hiervan kan een droge hoofdhuid overmatig talg gaan produceren om het verschil te compenseren, wat een uitbraak van roos kan veroorzaken.

Is koud water goed voor haar?

Er is een reden waarom haarexperts dol zijn op spoelbeurten met koud water: ze zijn de perfecte afwisseling na een warme douche.

Koud water verbetert de bloedcirculatie om de voedingsstoffen en mineralen uit je voeding naar je hoofdhuid te brengen. Een betere bloedsomloop helpt je lichaam ook om afvalstoffen efficiënter te verwijderen, waardoor eventuele gifstoffen worden afgevoerd die ervoor kunnen zorgen dat je haar langzamer groeit.

Naast de verbeterde bloedsomloop zal koud water de haarschubben strakker maken, waardoor je lokken sterk en glanzend blijven. En omdat het je natuurlijke oliën niet zoals heet water wegspoelt, helpt koud water het vocht vast te houden en ervoor te zorgen dat je het huis niet verlaat met een hoofd vol kroezen.

Haarverlies door heet water: wat je moet weten

Heet water veroorzaakt niet direct haaruitval, maar kan wel direct de gezondheid van je hoofdhuid en haar beïnvloeden. Een droge, jeukende hoofdhuid kan bijvoorbeeld het haar niet efficiënt laten groeien. En omdat droog, broos haar gevoeliger is voor breuk, kan het zijn dat je haar sneller afbreekt dan dat het wordt vervangen door nieuwe groei, wat resulteert in haaruitval.

Wat zou je moeten doen?

Als je al lang fan bent van warme douches, wees dan gerust. Hier zijn een paar eenvoudige haartips die de gezondheid van het haar en de hoofdhuid helpen verbeteren en een regelmatige haargroei bevorderen:

  • Was en conditioneer je haar met warm water in plaats van kokend heet water. Zelfs als je dol bent op het gevoel van heet water op je hoofd, is het niet de moeite waard om je hoofdhuid te beschadigen of je haar uit te drogen.
  • Eindig altijd met een spoeling met koud water om je haar glanzend en sterk te houden. Slechts 10-15 seconden zijn voldoende om de nagelriemen strakker te maken en de bloedsomloop te stimuleren.
  • Probeer Viviscal haargroei supplementen. Viviscal biedt een klinisch bewezen oplossing voor mannen en vrouwen die last hebben van fijn of dunner wordend haar om dikker, voller en gezonder haar te krijgen in 3-6 maanden. Het is wetenschappelijk bewezen dat de combinatie van AminoMarTM plus belangrijke vitaminen en mineralen in Viviscal dunner wordend haar voedt en de bestaande haargroei bevordert*. In klinische onderzoeken zagen vrouwen in slechts drie maanden+ een toename van 32% in het aantal terminale haren en een afname van bijna 40% in haaruitval/verlies.

Als je je afvraagt: "Moet ik mijn haar wassen met koud of warm water?" je hebt nu je antwoord.

Het beste wat je kunt doen is je haar wassen met warm (niet kokend) water en afspoelen met koud water.

Nieuwsbrief

viviscal.nl stuurt zo nu en dan een superhandige nieuwsbrief die je, gratis in je mailbox ontvangt.

Je bent daarmee altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van haar, huid en verzorging, en je kunt als eerste gebruik maken van de vele kortingsacties door het jaar heen. Acties die niet-leden pas veel later of nooit ontvangen.

Vul snel je e-mail adres in en mis geen voordeel meer!