Tips tegen haaruitval door stress

Een lekke band, je baas die altijd maar op je zit te vitten, financiële tegenslagen, een relatie die niet lekker loopt of ruzie binnen de familie? Veel zaken kunnen je dermate gestrest maken, dat je het soms even niet meer weet. Haartechnisch gezien kun je maar beter zo snel mogelijk weer uit dat dal klimmen, want het heeft invloed op de haargroei! Dit is wat je eraan kunt doen.

Het antwoord: ja, dat kan!

Kan stress haaruitval veroorzaken? Laten we er niet omheen draaien: jazeker! Uit verschillende studies blijkt dat er wel verbanden zijn te leggen tussen mentale problemen en lichamelijke klachten. Ongewenste kale plekken door stress zijn hierbij een van de meest in het oog springende ongemakken. Het is een gevolg van aantrekking van de spieren -ook in de haarzakjes op de hoofdhuid- waardoor je, letterlijk, niet meer lekker in je vel zit.

Deze lichamelijke reactie van stresshormonen is vaak oncontroleerbaar en vertraagt de haargroei. Op termijn kan het zelfs haarverlies veroorzaken, zeker bij aandoeningen als Alopecia areata of andere verhoogde haaruitval, waar bestaande symptomen kunnen verergeren.

Wanneer het geen incident meer is

Per dag verliezen we ongeveer honderd haren per dag. Niets om je zorgen over te maken, want ze groeien net zo hard weer terug. Valt het echter langzaam maar zeker op dat dit minder makkelijk het geval is en je kapsel overduidelijk minder dichtheid vertoont, dan is er wellicht meer aan de hand.

De oplossing voor deze problemen bestaat, in den beginne, uit drie simpele doch effectieve onderdelen: slaap, voeding en ontspanning! Lig je nachten lang te piekeren en mis je voldoende rust, dan krijgt je lichaam op den duur simpelweg te maken met een lege accu. Net als je telefoon moet je ‘batterij’ elke nacht worden opgeladen om overdag goed te kunnen functioneren.

Indrukken kunnen daardoor worden verwerkt en impulsen van buitenaf worden beperkt. Heb je hier een tekort aan, dan uit zich dat in o.a. vermoeidheid, concentratieverlies, een futloos gevoel en een kort lontje, kortom: stress. Na een paar dagen verminderd het ook je eetlust en kun je steeds minder goed ontspannen. Precies de punten die het drietal oorzaken van stress complementeren.

Voorkomen en oplossen

Zodra je ook lichamelijk de gevolgen van stress merkt en deze zichtbaar worden, is het zaak snel in te grijpen. Uit onderzoek is gebleken dat vitamine D een positief effect heeft op de haargroei. Deze is te vinden in producten als haring, zalm en makreel maar zit ook in eieren en… zonlicht! IJzertekort doet de haargroei ook geen goed. Lees hier welke vitamines het best zijn voor je haar.

Vul dit aan met bijvoorbeeld brood, vlees, spinazie, gedroogd fruit of rauw fruit en vermijdt overmatig koffie- en colagebruik. Het onderdeel ontspanning is de meest flexibele van de drie. Iedere mens zoekt zijn of haar rust immers in iets anders. Bedenk wat voor jou de ideale manier is om je hoofd leeg te maken en je lichaam te verwennen. Een wandeling, spannende film, yoga of een warm bad? Ga het vooral niet uit de weg. Je gemoed zal je ervoor bedanken.

Zo snel krijg je je verloren haar terug

Wie zaait zal oogsten, maar hoe snel dat gaat is ook nu weer per persoon verschillend. Raak niet in paniek als een goede vriend of vriendin binnen no time resultaten boekt en jij nog steeds geen verschil ziet. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, alleen legt iedereen daarbij zijn of haar eigen route af. Hoofdmassages met een haar verstevigende shampoo zijn een goed middel om het aangename met het noodzakelijke te combineren. Dit stimuleert namelijk de gespannen hoofdhuidspieren om los te komen en de bloedtoevoer naar de hoofdhuid en haarzakjes te bevorderen.

Een direct gevolg hiervan is vermindering van haarverlies en, in het meest gunstige geval, een omkering hiervan. Druk met de vingertoppen stevig op de hoofdhuid en maar circulaire bewegingen over alle gebieden. Vergeet ook de achterzijde en het gebied rondom de oren niet. Geen onbelangrijke plek om langs te gaan en daarbij ook nog eens zeer ontspannend. We moeten immers van die stress af, nietwaar? Oliën met munt, kokos en kaneel hebben de voorkeur. Deze bevatten stimulerende eigenschappen.

Een goed begin van binnenuit

De Haargroei Supplementen van Viviscal voor vrouwen versterken het haar en bevorderen de haargroei van binnenuit. Ze bevatten de beste vitamines en mineralen die haargroei bevorderen. We maken uitsluitend gebruik van ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Denk aan biotine, vitamine C, ijzer, vlaszaadextract en paardenstaartextract. Andere belangrijke vitamines om je haargroei te stimuleren zijn: vitamine A, vitamine B en vitamine D.

Voor de andere sekse is er het Viviscal Man Haargroei Supplement. Dit bevat het exclusieve AminoMar C Marine Eiwit Complex plus voedingsstoffen zoals vitamine C, zink en lijnzaad-extract. Van lijnzaad is bekend dat het de verdunnende effecten van DHT (dihydrotesteron) remt. De voedingssupplementen leveren essentiële voedingsstoffen, waaronder een unieke mix van vitamines en mineralen, rechtstreeks aan de haarzakjes.