Hoe om te gaan met haaruitval door Corona

Naast andere, meer bekende, bijwerkingen van Corona, zoals vermoeidheid en gewrichtspijn, ervaren sommige mensen merkbaar haarverlies. Anderen krijgen te maken met haarverlies als gevolg van stress door de wereldwijde pandemie. Deze eenvoudige veranderingen in je levensstijl brengen je haar terug op het oude niveau.

Laat het virus je haar niet verpesten!

Wat is Corona- of Covid-haarverlies eigenlijk? Het kan iedereen overkomen, ongeacht geslacht. Of haarverlies nu optreedt als gevolg van ziekte of stress, dit type haarverlies wordt telogeen effluvium genoemd. Telogeen effluvium is een aandoening die de groei van nieuw haar stopt nadat iemand fysiek of emotioneel trauma heeft opgelopen. Gelukkig spreken we hier niet over een levenslange straf. Met de juiste behandeling en stresspreventie kan het haar normaal terug groeien.

De beste manier om stress-geïnduceerd telogeen effluvium te voorkomen, is door stressmanagementtechnieken zoals yoga, meditatie en gesprekstherapie te oefenen. Als je dit type haaruitval al hebt ervaren, volg dan deze haarverzorgingsgewoonten om haargroei te ondersteunen:

1. Gebruik hittebescherming bij het stylen

Deze tip zouden we allemaal moeten volgen, ongeacht onze gezondheid. Breng bij het föhnen of stylen van je haar met verwarmde tools altijd een hittebeschermer aan voordat je begint. Dit zorgt ervoor dat je delicate lokken niet beschadigd raken en breken. Probeer niet alleen een hittebeschermer te gebruiken, maar tegelijkertijd ook zo zacht mogelijk met je haar om te gaan. Trekken kan de kans op haaruitval vergroten. Hoe minder je met je haar rommelt, des te beter. Lees hierover ons blog: Op je falie voor frunniken.

Tips tegen haaruitval

2. Neem een haargroeisupplement

Een geweldige manier om je algehele gezondheid te ondersteunen en specifieke problemen zoals haaruitval aan te pakken, is door supplementen in je voedingsroutine te introduceren. Voor haar dat meer stress heeft dan normaal, raden we onze Viviscal Haargroeisupplementen voor mannen en vrouwen aan. Geformuleerd met onze gepatenteerde mix van ingrediënten voor gezond haar, waaronder biotine en zee collageen, is klinisch bewezen dat Viviscal dunner wordend haar voedt en bestaande haargroei bevordert.

3. Vermijd het kleuren op permanenten van je haar

Kleuring en behandelingen, zoals permanenten, kunnen een schadelijk effect hebben op elk haartype. Vooral haar dat telogene effluvium ervaart. Terwijl je te maken hebt met haarverlies door Corona, is het aan te raden om je haar in zijn natuurlijke staat te laten en het daarmee de tijd te geven om te genezen.

4. Draag geen vlechten

Hoewel we allemaal genieten van een mooie vlecht of opgestoken kapsel, kan dit te veel spanning en trekken aan de hoofdhuid veroorzaken. Draag je haar los of in losse paardenstaarten met scrunchies of zachte haarelastiekjes om het haar zo gezond mogelijk te houden. Was het haar met een voedende shampoo en gebruik daarna een elixir en conditioner.

Naast het volgen van deze tips, is het handhaven van een gezond en uitgebalanceerd dieet en levensstijl een essentieel onderdeel om te herstellen van post-Corona haarverlies en om normaal haar gezond en sterk te houden op de lange termijn.

Laat je haar herstellen