5 vitamines voor haargroei

Haargroei vereist specifieke vitamines en mineralen, en het aanvullen van die vitamines kan helpen bij de haargroei. Hoe pak je dit aan en waar moet je extra op letten voor het beste resultaat? Blijf lezen voor de beste vitamines voor haargroei.

1. Biotine (Vitamine B7)

Zoals het oude gezegde luidt: je bent wat je eet. Dus als je lang, weelderig haar wilt, moet je de juiste vitamines eten voor dikker haar.

Biotine is een van de acht B-vitaminen en een van de beste vitamines voor dikker haar. Biotine helpt je lichaam het voedsel dat je eet af te breken in energie. Het speelt ook een vitale rol bij de aanmaak van keratine, het eiwit waaruit het haar bestaat. Je kunt meer biotine in je dieet krijgen door eieren, zalm, zoete aardappelen, zonnebloempitten en amandelen te eten of door een biotinerijk haarsupplement te nemen, zoals Viviscal Hair Growth Supplement.

2. IJzer

IJzer is een mineraal dat ons lichaam helpt om rode bloedcellen aan te maken. Rode bloedcellen vervoeren zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen van het lichaam, inclusief haarzakjes. Zonder voldoende ijzer kan je lichaam niet genoeg voedingsstoffen aan de haarzakjes leveren en kan haaruitval het gevolg zijn.

Het eten van ijzerrijk voedsel zoals spinazie, broccoli, tofu en vlees kan je helpen om meer ijzer in je dieet te krijgen.

3. Vitamine C

Vitamine C is een essentiële voedingsstof die een vitale rol speelt bij het helpen bij het opbouwen en herstellen van weefsels in het lichaam. Bovendien werkt vitamine C als een antioxidant, wat betekent dat het helpt om je cellen te beschermen tegen omgevingsstress.

Een ander voordeel van vitamine C is dat het ‘t lichaam helpt meer ijzer in het bloed op te nemen. Vitamine C helpt ook de bloedcirculatie naar alle lichaamsdelen te bevorderen, inclusief je hoofdhuid. Meer vitamines en mineralen naar de hoofdhuid betekent dat je haarzakjes de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben voor een gezonde haargroei.

Voedingsmiddelen zoals paprika, donkere bladgroenten, tomaten en citrusvruchten zijn uitstekende bronnen van vitamine C.

Deze vitamine slik je voor haargroei

4. Zink

Zink is een andere essentiële vitamine voor dikker haar. Zink is een mineraal dat je lichaam nodig heeft maar niet kan opslaan, dus het is essentieel om elke dag voldoende zink binnen te krijgen, hetzij via je dieet of via supplementen.

Zink speelt een cruciale rol in het immuunsysteem en wondgenezing. Maar het belangrijkste voor de gezondheid van je haar is dat zink essentieel is voor zowel celdeling en groei als eiwitsynthese. Dat is misschien de reden waarom zinktekort in verband wordt gebracht met verschillende soorten haarverlies.

Je kunt meer zink in uw dieet krijgen door rundvlees, varkensvlees, kip, oesters, bonen of verrijkt voedsel te eten.

5. Collageen

Hoewel het technisch gezien geen vitamine is, is collageen essentieel voor een gezonde haargroei. Collageen is een van de belangrijkste structurele componenten van de haarzakjes en het haar.

Bovendien stimuleert het de aanmaak van keratine, het belangrijkste eiwit in het haar. Hoewel je via je voeding alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt voor dikker haar, kan het nemen van een haargroeisupplement helpen om de gaten in je voeding op te vullen. Dat is waar Viviscal Haargroeisupplementen om de hoek komen kijken. Viviscal bevat vitamines voor dikker haar, waaronder vitamine C, ijzer, biotine en zink. Plus, Viviscal bevat AminoMarTM, een gepatenteerd marien eiwitcomplex dat rijk is aan collageen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat de combinatie van AminoMarTM plus belangrijke vitamines en mineralen in Viviscal dunner wordend haar voedt en bestaande haargroei bevordert. In klinische onderzoeken zagen vrouwen een toename van 32% in het aantal terminale (grove en dikke) haren en een toename van bijna 40% vermindering van haaruitval in slechts drie maanden. Lees hier nog meer over de ideale voedingsmiddelen voor je haar.

Nieuwsbrief

Viviscal heeft een superhandige nieuwsbrief die je, gratis en regelmatig, in je mailbox ontvangt. Je bent daarmee altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van haar, huid en verzorging, beschikt over de snelste weg naar ons volledige assortiment en kunt als eerste gebruik maken van de vele kortingsacties door het jaar heen. Acties die niet-leden pas veel later ontvangen. Vul rechtsonder aan deze pagina snel je e-mail adres in en mis geen voordeel meer!