3 smoothie recepten voor supergezond haar
Kunnen gezonde smoothies de haargroei bevorderen? Geef je ochtendroutine een boost met een smoothie met vitamines en mineralen die de gezondheid van het haar bevorderen! Lees deze 3 recepten om je Viviscal haargroeisupplementen kuur optimaal te ondersteunen. Succes verzekerd!

3 Smoothie-recepten voor gezond haar

1. Pretty Potion Berry & Spinazie smoothie

Het is geen geheim dat bessen als een superfood worden beschouwd, en niet zonder reden. Bessen zijn een geweldige bron van vitamine C, die het lichaam helpt ijzer te absorberen. Vitamine C is ook essentieel voor de vorming van collageen, waardoor het haar sterk en flexibel blijft, en bovendien niet droog, broos en gemakkelijk breekbaar wordt. Vitamine C is ook te vinden in citrusvruchten, kiwi, broccoli, paprika's en bloemkool.

De spinazie in dit recept voor gezond haar bevat veel B-vitamines en ijzer. B-vitamines helpen rode bloedcellen te vormen en ijzer helpt rode bloedcellen zuurstof door het lichaam te transporteren. IJzergebrek of bloedarmoede kan het transport van zuurstof naar cellen remmen en in sommige gevallen haaruitval veroorzaken.

INGREDIËNTEN
1 kop babyspinazie
1/2 kopje bevroren gemengde bessen
1 eetlepel Chia zaden
1/2 banaan, in stukjes gesneden
1/2 kopje ongezoete vanille-amandelmelk
3-5 ijsblokjes

Voorbereidingstijd: 5 minuten; goed voor één portie

Viviscal smoothie recepten 2. Mango Aardbei Gezond Haar Smoothie

Groene smoothies zoals deze hebben veel voordelen voor de gezondheid van het haar. Snijbiet bevat veel ijzer en vitamine A. Mango's en aardbeien bevatten beiden veel vitamine C, waardoor het lichaam meer ijzer kan opnemen.

De walnoten bieden veel voedingsstoffen, waaronder zink en biotine (vitamine B7). Biotine helpt het lichaam om koolhydraten, vetten en aminozuren te metaboliseren, de bouwstenen van eiwitten en dus essentieel bij de vorming van de haarstructuur. Walnoten zijn ook een uitstekende bron van goede vetten, ijzer, zink, omega 3, selenium, calcium, vitamine E en sommige B vitamines. Zinkgebrek kan leiden tot haaruitval en haarverlies.

Lijnzaad heeft lignanen, eiwitten en omega-3-vetzuren, die helpen het haar te versterken, haaruitval te voorkomen en het haar gezonder en glanzender te maken.

INGREDIËNTEN
3 grote snijbietbladeren, goed gewassen, harde stengels eruit knippen
1 kopje bevroren mango
1 kopje aardbeien
1 kopje gewone Griekse of gewone yoghurt
¼ kop walnoten
1 eetlepel lijnzaad
½-1 kopje water

Voorbereidingstijd: 5 minuten; goed voor 2 porties

VOORBEREIDING Doe de ingrediënten in een high-speed blender. Voeg voldoende water toe om te pureren om het te mengen. Onmiddellijk serveren is de smoothie het lekkerst, je kunt 'm maximaal twee dagen in de koelkast bewaren. Viviscal smoothie recepten

3. Haargroei smoothie van avocado, spinazie en bessen

Avocado's zijn niet alleen lekker, ze zijn ook geweldig om de gezondheid van je haar te behouden. Avocado bevat Niacine (B3), wat kan helpen de bloedcirculatie naar de hoofdhuid te verhogen, waardoor meer zuurstof en voedingsstoffen naar de haarzakjes worden gebracht. Hierdoor kan Niacine niet alleen de dikte van de haarlokken vergroten, maar ook de nagelsterkte en de dikte van de nagel. Amandelmelk levert eiwitten, die essentieel zijn voor de haarstructuur, evenals zink.

INGREDIËNTEN
1/2 rijpe avocado
2 kopjes spinazie
1 kop frambozen
1 kopje aardbeien
2 eetlepels Chia zaden
2 kopjes amandelmelk

Voorbereidingstijd: 5 minuten, goed voor 2 porties smoothie recepten van Viviscal

Beyond Smoothies voor haargroei

Natuurlijk weet je dat we niet altijd de tijd hebben om 's ochtends een smoothie met gezond haar te maken! Dat is de reden waarom zoveel vrouwen hun gezonde haarroutine aanvullen met Viviscal. Viviscal is zelfs het # 1 klinisch geteste haargroeisupplement in de VS met meer dan 12 miljoen dozen Viviscal-supplementen verkocht! De combinatie van het exclusieve mariene collageencomplex AminoMar ™ plus belangrijke vitamines en mineralen is wetenschappelijk bewezen, is voedzaam voor je haar en bevordert bestaande haargroei van binnenuit voor prachtig haar aan de buitenkant.

Indien je een schaaldieren of visallergie hebt, adviseren wij je om even contact met ons op te nemen. Hebben jullie nog tips voor een gezonde smoothie variant? Laat het ons dan weten!