Visolie en de voordelen voor je haar

Visolie staat bekend om zijn hart-gezonde ingrediënten, maar wist je dat er ook voordelen kunnen zijn aan het nemen van visolie voor haargroei? Een slecht dieet zonder gezonde vetten kan leiden tot vertraagde haargroei of zelfs haaruitval. Visoliesupplementen zijn een uitstekende bron van gezonde vetten ter ondersteuning van gezonde haarzakjes.

Visolie & Omega-3 vetzuren

Visolie verwijst naar een vet of olie afgeleid van koud water, vette vis zoals zalm, haring, makreel of sardines. Visolie actieve ingrediënten zijn de omega-3-vetzuren bekend als DHA en EPA. Van deze gezonde vetten is aangetoond dat ze gunstig zijn voor je hart, huid, nagels en haar. Hoewel we omega-3-vetzuren nodig hebben voor goede lichaamsfuncties, kunnen we ze niet zelf synthetiseren en moeten we ze via voeding of supplementen verwerven.

Voordelen Visolie voor het haar

Visolie voedt de hoofdhuid en biedt haarzakjes met een aantal vitale voedingsstoffen voor haargroei. Volgens een 2015-studie gepubliceerd in het Journal of Cosmetic Dermatology, kan het nemen van visoliesupplementen helpen bij het dunner worden van het haar. In het onderzoek rapporteerden vrouwen die gedurende zes maanden visoliesupplementen namen minder haarverlies, dikkere haarlokken en meer haargroei dan vrouwen die geen visolie slikten.

Visolie heeft ook sterke ontstekingsremmende eigenschappen, die de hoofdhuid kalmeren en de ideale omgeving voor een gezonde haargroei bevorderen.

Het gebruik van visolie in Viviscal

Meer visolie voordelen

Afhankelijk van het merk kan visolie ook enkele andere nuttige voedingsstoffen voor haar bevatten, waaronder:

Vitamine A

Sommige soorten visolie, zoals kabeljauwvisolie, bevatten vitamine A. Vitamine A reguleert de talgproductie, waardoor het haar glanzend en glanzend wordt. Vitamine A is ook belangrijk voor het bevorderen van gezond, sterk haar dat beter bestand is tegen breuk en beschadiging.

Vitamine E

Sommige merken visolie bevatten ook vitamine E, een krachtige antioxidant. In visoliesupplementen werkt vitamine E van nature als conserveermiddel. Vitamine E heeft echter ook andere voordelen voor het haar, zoals het beschermen van de haarzakjes tegen schadelijke vrije radicalen in de omgeving.

Visolie gebruiken voor haargroei

Visolie-supplementen zijn verkrijgbaar in capsule- of vloeibare vorm. Beide zijn even effectief als omega-3-vetzuursupplementen. Vloeibare visolie kan echter ook lokaal op de hoofdhuid worden aangebracht.

Zoek naar visolie met een aanzienlijke hoeveelheid DHA en EPA, de omega-3-vetzuren die de meeste gezondheidsvoordelen van visolie bieden. Het moet ten minste 180 mg EPA en 120 mg DHA bevatten. Sommige merken geven de hoeveelheid EPA en DHA in hun formules verkeerd weer. Daarom is het belangrijk om te zoeken naar een merk dat is getest door een vertrouwde derde partij.

Vrouw met gezond haar na gebruik  Viviscal

Dosering

Hoewel de aanbevelingen variëren, raden experts aan dagelijks tot 1 gram visolie te nemen. Neem visoliesupplementen in bij een maaltijd.

Hoewel een matige hoeveelheid visolie over het algemeen goed wordt verdragen, kan overmatige consumptie leiden tot bijwerkingen zoals buikpijn, darmklachten en overmatige kneuzingen. Neem contact op met je arts voordat je een visolie supplement aan je dieet toevoegt om interacties met je medicijnen te voorkomen. Bewaar visolie supplementen in de koelkast om te voorkomen dat ze bederven.

Externe toepassing

Visolie kan ook rechtstreeks op de hoofdhuid worden aangebracht. De visgeur kan echter voor sommigen overweldigend en vies zijn. Meng om een ​​onaangename geur te verminderen, visolie met een aangenaam ruikende, haar-gezonde etherische olie zoals rozemarijn of lavendel.

Andere Omega-3 bronnen

Viviscal supplementen en elixir

Als je geen visoliesupplement wilt nemen, zijn er andere manieren om ervoor te zorgen dat je omega-3-vetzuren in je dieet krijgt voor een gezonde haargroei, waaronder:

  • Een dieet eten dat rijk is aan voedsel zoals zalm, tonijn, sardines, lijnzaad, chiazaad, eidooiers en walnoten.
  • Een supplement nemen dat niet alleen ingrediënten met omega-3 bevat, maar ook andere belangrijke voedingsstoffen voor het haar.
  • Viviscal bevat het Aminomar complex afgeleid van weekdieren, een rijke bron van omega-3-vetzuren. Van de vitamines en mineralen in Viviscal, waaronder biotine, zink en ijzer, is bewezen dat ze de haarzakjes voeden en de bestaande haargroei bevorderen.