Zo verslaat je haar de winter

Op 25 oktober gaat de wintertijd weer in en dat is dit jaar mogelijk voor het laatst. Het Europees Parlement beslist namelijk in maart of we dat uurtje extra slaap definitief afschaffen. Wat wel hetzelfde blijft zijn de koude temperaturen en de schade die het je hoofdhaar kan toebrengen. Er zijn gelukkig manieren om de donkere maanden veilig door te komen.

Geef je coupe geen winterdip

Haren bestaan uit merg, schors en eiwit keratine, waardoor het elastisch is en water kan opnemen. Volkomen nat kan het zelfs veranderen van structuur, maar de winter is geen ideale periode om het haar gezond en vitaal te houden. De koude lucht is over het algemeen minder vochtig wat het risico op uitdroging met zich meebrengt.

Geloof het of niet, maar dit kan zelf leiden tot meer haaruitval dan gebruikelijk. Een goede verzorging van het haar is daarom, vooral in dit jaargetijde, van groot belang. Onder koude temperaturen kunnen haren sneller breken, net als nagels. Beide bestaan namelijk voor 80% uit hoornstof.

Was met mate

Twee tot drie keer per week je haar wassen is in de winter meer dan voldoende. Kies daarbij de shampoo die het best bij je past. Wie van nature veel talg produceert, kan het gevoel hebben met vettig haar rond te lopen. Een shampoo met zo min mogelijk toevoegingen is dan gewenst. Heb je juist vaker droog haar, kies dan een shampoo met voldoende voedingen.

Experts hebben de gemiddelde haarlengte en dikte over een heel jaar gemeten en constateerden dan haar in juli op zijn dikst is. Ongeveer honderd dagen daarna begint de verhoogde verliesfase. Daarnaast kan ook je eetpatroon bijdragen aan sterk haar. De wortels hebben namelijk baat bij goede voedingsstoffen als eiwitten, ijzer, vitamines en gezonde vetten. Kies daarom elke dag voor een andere groente en wissel vlees en vis met elkaar af. Hoe gevarieerder je eet, des te blijer je haar daar van wordt.

Genetische bepaling

Heb je al het bovenstaand geprobeerd en zit je borstel na het kammen nog steeds vol met uitgetrokken plukken? Bedenk je dan dat haarverlies ook een genetische achtergrond kan hebben. Neem in gedachten je vader, moeder, oom, tante en grootouders eens door. Komt kaalheid vaker voor in de familie? In dat geval zijn voedingssupplementen misschien een verstandige optie voor je. Vitaminen zoals Viviscal leveren essentiële voedingsstoffen aan het haarzakje om de Anagene (groeiende) fase van de haargroeicyclus te verlengen en bestaande groei te bevorderen.

Viviscal haargroei supplementen voedt de haarzakjes van binnenuit in vier fasen, waarbij de meeste gebruikers binnen drie tot maanden al verschil merken. In fase 1 voedt het supplement de haarzakjes van binnenuit. In fase 2 versterkt en bevordert het de groei van bestaand haar. In fase 3 bevordert het de groei van haar dat is vertraagd of gestopt met groeien. Fase 4 kenmerkt zich door de eerste uiterlijke kenmerken. Jezelf en je omgeving zal zien dat het haar merkbaar sterker, gezonder en levendiger is geworden.

Doet de wintertijd nog iets met mijn haar?

Jazeker! Wist je dat je haar tijdens je slaap sneller groeit doordat je dan hypofyse de antioxidant melatonine aanmaakt? Dat stimuleert weer je haargroei. Net als de huid, vernieuwen ook de haarcellen zich tijdens het slapen. Doe je dat te weinig, dan kan het juist zorgen voor dof en futloos haar. Des te meer reden om dat extra uurtje wintertijd nog even lekker onder de dekens te blijven liggen!