Wat is het verschil tussen Viviscal man en Viviscal vrouw?

Onze Viviscal haargroei supplementen zijn onderverdeeld in een mannen- en vrouwen variant en dat is niet zonder reden. Hoewel haar en haargroei veel overeenkomsten vertoont, zijn er ook verschillen. In deze blog leggen we je dat haarfijn uit.

Inhoud

> Viviscal supplementen

> Ingrediënten voor haargroei

> Mannelijk patroon haaruitval

> Vrouwelijk patroon haaruitval

> Verschil Viviscal Man & Viviscal vrouw

> Haargroei supplementen kopen

> Nieuwsbrief

Viviscal supplementen

Het Viviscal Haargroei Supplement voedt dunner wordend haar en bevordert de haargroei van binnenuit. De supplementen bevorderen dikker, voller haar en verminderen haaruitval bij vrouwen. Ze bevorderen bovendien hernieuwde haargroei bij mannen en vrouwen met de erfelijke haaraandoening adrogene alopecia.

Ingrediënten voor haargroei

Het geheim van onze formule zit ‘m in een aantal belangrijke ingrediënten.

Paardenstaart plantenextract

Paardenstaart plantenextract zorgt ervoor haren in sterkte toenemen en revitaliseren. De groei en textuur worden bevordert en de strijd met grijs haar, kaalheid en roos bij mannen wordt aangegaan. Het extract heeft een ontstekingsremmend effect bij vrouwen en verhoogt bij hen de circulatie in de hoofdhuid. Daardoor worden de haar follikels dikker en sterker.

Vitamine C

Onmisbaar in beide varianten is vitamine c (voor het absorberen van ijzer in het bloed).

Vitamine C in Viviscal-supplementen is afgeleid van de Acerola Cherry, een van de rijkste bronnen van beschikbare vitamine C.

AminoMar Marine-complex

Het AminoMar marine-complex  is een exclusief en gepatenteerd ingrediënt van Viviscal waarvan klinisch is bewezen dat het dunner wordend haar voedt en de bestaande haargroei bevordert.

Zink

Viviscal Man bevat zink. Dit zorgt voor de vorming van keratine en een goede opbouw van eiwitten en daarmee ook voor alle lichaamsweefsels, waaronder haar. Het wordt dan ook beschouwd als een van de beste stoffen voor gezonde haargroei.

Lijnzaad

Ook enkel aanwezig in Viviscal Man: Lijnzaad. Dit ingrediënt remt de dunner wordende haar-effecten van DHT (dihydrotestosteron) en verdeelt de omega 3-vetzuren dat bestaand haar sterker maakt, beschadigd haar herstelt en nieuwe haargroei stimuleert.

Biotine

In Viviscal Vrouw vinden we biotine.  Biotine ondersteunt eiwitten, de bouwstenen in de vorming van de haarstructuur. Dit Vitamine-B complex is essentieel voor de vorming van de haarstructuur.

Ijzer

Viviscal Vrouw bevat ook ijzer. Een essentieel mineraal dat helpt bij het maken van rode bloedcellen, die zuurstof transporteren naar cellen in het lichaam, inclusief haarzakjes. Dunner wordend haar kan één van de zichtbare symptomen van bloedarmoede zijn (ijzertekort).

Vlaszaadextract

Vlaszaadextract is ook aanwezig in Viviscal vrouw. Dit is een goede  bron van omega-3 vetzuren die bijdragen aan gezonde haargroei en het voorkomen van haaruitval.

mannenhaar groeit anders dan vrouwenhaar

Mannelijk patroon haaruitval

Mannelijk patroon haaruitval is de meest voorkomende vorm van haaruitval bij mannen.

Oorzaak

Mannelijke kaalheid is gerelateerd aan je genen en mannelijke geslachtshormonen.

Het volgt meestal een patroon van terugwijkende haarlijn en dunner wordend haar op de kruin. Elke haarlok zit in een klein gaatje (holte) in de huid, genaamd een follikel .

Over het algemeen treedt kaalheid op wanneer het haarzakje na verloop van tijd krimpt, wat resulteert in korter en fijner haar. Uiteindelijk groeit er uit de follikel geen nieuw haar. De follikels blijven wel in leven, wat suggereert dat het nog steeds mogelijk is om nieuw haar te laten groeien.

Symptomen

Het typische patroon van mannelijke kaalheid begint bij de haargrens. De haarlijn beweegt geleidelijk naar achteren (wijkt terug) en vormt een "M"-vorm. Een rond gebied op de achterkant van het hoofd (vertex) wordt vaak dunner en zet in de loop van de tijd uit. Uiteindelijk wordt het haar fijner, korter en dunner en ontstaat er een U-vormig (of hoefijzer) haarpatroon rond de zijkanten van het hoofd en een kaal gebied op de achterkant van het hoofd.

Onderzoek

Klassieke mannelijke kaalheid wordt meestal gediagnosticeerd op basis van het uiterlijk en het patroon van het haarverlies.

Haaruitval kan te wijten zijn aan andere aandoeningen. Dit kan het geval zijn als haaruitval plaatselijk optreedt, je veel haar verliest, je haar breekt of als je haaruitval hebt samen met roodheid, schilfering, pus of pijn. Een huidbiopsie, bloedonderzoek of andere procedures kunnen nodig zijn om andere aandoeningen te diagnosticeren die haaruitval veroorzaken.

Haaranalyse is niet nauwkeurig voor het diagnosticeren van haarverlies als gevolg van voedings- of soortgelijke aandoeningen. Maar het kan stoffen zoals arseen of lood onthullen.

Vrouwelijk patroon haaruitval

Vrouwelijke kaalheid is de meest voorkomende vorm van haaruitval bij vrouwen.

Oorzaken

Elke haarlok zit in een klein gaatje in de huid, egnaamd een follikel. Over het algemeen treedt kaalheid op wanneer het haarzakje na verloop van tijd krimpt, wat resulteert in korter en fijner haar.

Uiteindelijk groeit er uit de follikel geen nieuw haar. De follikels blijven wel in leven, wat suggereert dat het nog steeds mogelijk is om nieuw haar te laten groeien.

De reden voor vrouwelijke kaalheid is niet goed begrepen, maar kan verband houden met:

 • Veroudering
 • Veranderingen in de niveaus van androgenen (hormonen die mannelijke kenmerken kunnen stimuleren)
 • Familiegeschiedenis van mannelijke of vrouwelijke kaalheid
 • Zwaar bloedverlies tijdens de menstruatie
 • Bepaalde medicijnen, zoals anticonceptiemiddelen

Symptomen

Dunner wordend haar is anders dan dat van mannelijke kaalheid.

Bij vrouwelijke kaalheid:

 • Haar wordt voornamelijk dunner op de bovenkant en kruin van de hoofdhuid. Het begint meestal met een verwijding door het middelste haargedeelte. Dit patroon van haaruitval staat bekend als het kerstboompatroon.
 • De voorste haarlijn blijft onaangetast, behalve bij normale terugtrekking, wat iedereen overkomt naarmate de tijd verstrijkt.
 • Het haarverlies ontwikkelt zich zelden tot totale of bijna totale kaalheid, zoals bij mannen het geval kan zijn.
 • Als de oorzaak verhoogde androgenen is, is het haar op het hoofd dunner terwijl het haar op het gezicht grover is.

Onderzoek

Vrouwelijke kaalheid wordt meestal gediagnosticeerd op basis van:

 • Andere oorzaken van haaruitval uitsluiten, zoals schildklierziekte of ijzertekort.
 • Het uiterlijk en patroon van haaruitval.
 • Uw medische geschiedenis.

De zorgverlener kan je onderzoeken op andere tekenen van te veel mannelijk hormoon (androgeen), zoals:

 • Abnormale nieuwe haargroei, zoals op het gezicht of tussen de navel en de schaamstreek
 • Veranderingen in de menstruatie en vergroting van de clitoris
 • Nieuwe acne

Een huidbiopsie van de hoofdhuid of bloedonderzoek kan worden gebruikt om huidaandoeningen te diagnosticeren die haaruitval veroorzaken.

Het haar bekijken met een dermoscoop of onder een microscoop kan worden gedaan om te controleren op problemen met de structuur van de haarschacht zelf.

Ken je ook kalende vrouwen? Dat is heel goed mogelijk. In de meeste gevallen betreft dat dan wel personen die de vijftig reeds gepasseerd zijn. Na de overgang veranderd de hormoonhuishouding bij vrouwen. Het oestrogeengehalte, een typisch vrouwelijk hormoon, neemt dan af, terwijl het testosteron toeneemt.

Verschil Viviscal Man & Viviscal vrouw

Haaruitval kan voor zowel mannen als vrouwen erg vervelend zijn. Haarsupplementen stimuleren een gezonde haargroei van binnenuit, voor voller en dikker haar. De oorzaak van haaruitval kan echter verschillend zijn voor mannen en vrouwen. Het is belangrijk om de juiste haarsupplementen te kiezen om de juiste voedingsstoffen voor je lichaam binnen te krijgen.

Het verschil tussen haarsupplementen voor mannen en vrouwen nog even samengevat:

 • Viviscal Man bevat lijnzaad, dat bekend staat als een van de beste voedingsstoffen voor het bestrijden van DHT, de belangrijkste oorzaak van mannelijke kaalheid.
 • Viviscal Max Strength bevat gierstzaadextract, een multiminerale voedingsstof die ideaal is voor vrouwen.
 • Vrouwen hebben doorgaans meer mineralen nodig dan mannen en zijn vatbaarder voor zinktekorten en bloedarmoede. Om deze reden bevat Viviscal Man 15% minder zink dan de Max Strength formule en geen ijzer.

Voor het beste resultaat kan je Viviscal Gorgeous Growth Densifying Shampoo en Viviscal Gorgeous Growth Densifying Conditioner gebruiken.

Haargroei supplementen kopen

Op Viviscal.nl kan je meten de beste haargroei supplementen kopen om mannelijk en vrouwelijk patroon haaruitval tegen te gaan.

Neem voor de beste resultaten 1 tablet tweemaal daags (1 s'ochtends, 1 s'avonds) gedurende 3-6 maanden. Met de 60-pack (voor mannen en vrouwen) ben je direct voor een maand voorzien. Kies je voor onze 180-pack (voor mannen en vrouwen), dan heb je meteen een 3 maanden voorraad in huis.

Nieuwsbrief

Viviscal heeft een superhandige nieuwsbrief die je, gratis en regelmatig, in je mailbox ontvangt. Je bent daarmee altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van haar, huid en verzorging, beschikt over de snelste weg naar ons volledige assortiment en kunt als eerste gebruik maken van de vele kortingsacties door het jaar heen. Acties die niet-leden pas later of helemaal niet ontvangen. Vul snel je e-mail adres in en mis geen voordeel meer!