Daar is toch wel een pilletje voor?

Vitaminepillen zijn er in alle soorten en maten. Voor een gezondere huid, tegen bescherming van Uv-straling, een goede werking van het zenuwstelsel of voor de opbouw en afbraak van eiwitten en vetten. Hoe goed je je lichaam ook verzorgt, we zijn snel geneigd om ons haar daarbij voorbij te lopen. Sterkere wortels, steviger haar en een natuurlijke glans, daar is toch ook wel een pilletje voor?

Welke vitaminen kun je vertrouwen?

De tijd dat zogenoemde kwakzalvers van dorp naar stad trokken om, vanaf een zeepkist, de meest opmerkelijke zalfjes, drankjes en pillen aan de man te brengen, ligt gelukkig ver achter ons. Oude geneesheren bevolen, eeuwen geleden, zelfs slangenolie en addergif aan tegen allerlei kwaaltjes. Vandaag de dag mogen dergelijke voedingssupplementen enkel nog verkocht worden op bevoegde verkooppunten, zoals drogisterijen, en na uitvoerig te zijn getest. Aan de goedkeuring van medicijnen en vitaminepillen gaan dan ook meestal jaren aan studie en onderzoek vooraf, al maken de huidige technieken in laboratoria het ondertussen wel mogelijk dit proces te versnellen indien nodig. Een goed voorbeeld hiervan is de zoektocht naar een vaccin tegen het Covid-19 coronavirus. De wereld staat te springen om een helpend middel, maar hier komt geen boerenbedrog aan te pas en het gaat een stuk sneller.

Voedingssupplementen behoren echter tot een andere categorie dan geneesmiddelen. Deze zijn niet bedoeld om zieke mensen te genezen, maar minder zorgwekkende gezondheidsklachten die toch voor problemen kunnen zorgen aan te pakken. We zijn het inmiddels gewend om vitamine D te slikken voor meer energie of vitamine C voor meer ijzer, maar waarom zou je het meest in het oog springende onderdeel van je hoofd daarbij overslaan: het haar! Zo bestaan er supplementen die dunner wordend haar voeden en de bestaande haargroei van binnenuit bevorderden. Op verre afstand van kwakzalvers is in 7 klinische onderzoeken wetenschappelijk bewezen dat, bij gecontroleerde inname van de tabletten, binnen 3 tot 6 maanden het haarverlies afnam en de dikte ervan kan verbeteren.

Haargroei programma

Een goed middel om met een goede bos haar voor de dag te komen en beginnende kaalheid tegen te gaan of te verminderen is het Viviscal voedingssupplement. Tweemaal daags 1 tabel (’s ochtends en ’s avonds) is voldoende om de lijn omhoog in te zetten. Het product bevat paardenstaart extract (plant), dat niet alleen de groei en textuur van het haar versterkt, maar ook werkt tegen grijs haar, kaalheid en roos. vitamine C helpt meer ijzer in het bloed te absorberen, de aanwezige hoeveelheid zink is betrokken bij de vorming van keratine, wat wordt beschouwt als een van de belangrijkste stoffen voor gezonde haargroei. Lijnzaad remt eveneens dunner wordend haar en herstelt beschadigd haar. Omega 3-vetzuren stimuleren ten slotte de nieuwe haargroei. Wist je trouwens dat deze ingredienten ook in etenswaren zitten en zodoende het haar gezonder maken? Zoals eieren, vette vis, spinazie, noten en volgranen producten.

Van binnen naar buiten

Leuk, zo’n pilletje dat werkt van binnen naar buiten, maar werkt dat ook in omgekeerde volgorde? Dankzij de bijbehorende Viviscal Densifying conditioner, Elixir en shampoo kunnen we die vraag gelukkig met een helder ja beantwoorden. De conditioner breng je aan op in het midden en uiteinde van je droge of natte haar, waarna je het na 2 minuten kunt uitspoelen. De elixir breng je aan op de palm van je hand en verspreid je met je vingers over de kam. De shampoo werkt zoals iedere andere shampoo en is, gelijk aan alle in dit artikel genoemde producten, verkrijgbaar in zowel een mannen- als vrouwen variant.

TOT 25% KORTING!

Wat verwacht jij dit jaar in je schoen voor Sinterklaas? En welk cadeautje mag absoluut niet ontbreken onder de kerstboom? Een sterk haarproduct, een verzorgende gezichtscrème of simpelweg een extra voorraadje scheerspullen voor manlief? Uit onderzoek blijkt dat verzorgingsproducten of een lekkere parfum of aftershave het vaak goed doen. Wie wil er immers niet fris en fruitig rondlopen?

In het kader van Black Friday geven we je daarom van maandag 23 t/m zondag 29 november fikse kortingen. Koop je voor 25 euro of meer, dan krijg je 10% KORTING (code: FRIDAY10), Koop je voor 60 euro of meer, dan krijg je 15% KORTING (code: FRIDAY15), Koop je voor 100 euro of meer, dan krijg je 25% KORTING (code: FRIDAY25). Als dat geen lach op de gezichten van je familie en vrienden brengt! Deze actie is ook van toepassing op de producten van Foligain, Aboutourbrands en Toppik. Hierbij kan dezelfde kortingscode worden gebruikt.