6 manieren om haaruitval te voorkomen
Bezorgd over haaruitval? Je bent niet de enige! Naar schatting ervaart bijna 50% van de vrouwen op een bepaald moment in hun leven merkbaar haarverlies. Vermoedt je ook met dit probleem te kampen te hebben, overleg dan met je huisarts over mogelijke oorzaken. In de tussentijd kun je deze methoden proberen om haaruitval te stoppen en te voorkomen.

Hoe haaruitval te voorkomen: 6 handige tips!

Tip 1: Masseer de hoofdhuid

Een van de gemakkelijkste (en goedkoopste) manieren om haaruitval te voorkomen, is hoofdhuidmassage. Hoofdhuidmassage werkt door de bloedsomloop naar de haarzakjes te stimuleren. Dankzij die extra toevoer van bloed bereiken meer gezonde voedingsstoffen je haarzakjes, waardoor ze efficiënter nieuw haar kunnen laten groeien. Masseer altijd met je vingertoppen de hoofdhuid.

Tip 2: Gebruik etherische oliën

Er zijn aanwijzingen dat bepaalde essentiële oliën, zoals laven en rozemarijn, ook kunnen helpen om haaruitval te stoppen. Meng je een paar druppels lavendelolie of rozemarijnolie met een dragerolie, zoals jojoba-olie. Kokosnootolie is ook een verstandige optie. Masseer het mengsel zachtjes in je hoofdhuid en was je haar daarna met shampoo en conditioner. Tip: zorg ervoor dat je ten minste 24 uur voor het aanbrengen een kleine hoeveelheid olie op je arm test om te zien of je een allergische reactie hebt.

Tip 3: Probeer haargroeisupplementen

Je hoofdhuid krijgt alleen gezond haar met de juiste mix van vitamines en mineralen. Met Viviscal weet je zeker dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. De supplementen bevat niet alleen stimulerende voedingsstoffen zoals Biotine, zink, vitamine C en ijzer, maar ook AminoMarTM, een gepatenteerd eiwitcomplex dat uitsluitend in Viviscal supplementen voorkomt. Dankzij deze combinatie van haar bevorderende ingrediënten zagen vrouwen in klinische onderzoeken een toename van 32% in het aantal haren en een afname van bijna 40% in haaruitval in slechts drie maanden.

Tip 4: Oefen zachte styling technieken

Harde styling technieken - zoals je haar in te strakke paardenstaarten trekken of een stijltang gebruiken zonder hittebeschermer - kunnen ook bijdragen aan haaruitval. Droog je haar bij voorkeur met een handdoek of laat het uitdruppelen, maar sla stylen met hete gereedschappen over. Als je deze toch wil gebruiken, zorg er dan voor dat je vooraf een hittebeschermende spray gebruikt. Gebruik zachte haarelastiekjes van stof in plaats van metalen paardenstaarthouders en probeer de plaatsing van de paardenstaart van dag tot dag te veranderen om te voorkomen dat ze op dezelfde plek breken.

Tip 5: Verminder stress

Geloof het of niet, maar stress is een veelvoorkomende oorzaak van sommige soorten haaruitval. Stress kan er zelfs voor zorgen dat de haarzakjes stoppen met groeien, wat kan leiden tot overmatig haarverlies. Om haaruitval te voorkomen, kun je rustgevende technieken uitvoeren, zoals yoga, meditatie, muziek luisteren en wandelen.

Tip 6: Pas je haarwas programma aan

Balans is het toverwoord! Je haar te veel -of niet genoeg- wassen kan ook bijdragen aan haaruitval. Was je haar te veel, dan kan je haar broos worden en gemakkelijk breken. Was je te weinig, dan kunnen haarzakjes verstopt raken door overtollig talg en dode huid. We raden je aan om het haar twee tot drie keer per week te wassen met een shampoo en conditioner die speciaal zijn samengesteld voor fijn en dunner wordend haar, zoals Viviscal Shampoo en Conditioner.