Hoe gebruik je kokosnootolie voor gezond haar

Kokosnootolie is vaak aangeprezen als een wonderolie voor haar.
Gelovigen beweren dat kokosnootolie de sterkte van het haar kan verbeteren, een gezonde glans kan geven en zelfs gespleten punten kan verhullen.
Maar helpt kokosnootolie bij haargroei?

De voordelen van kokosnootolie voor haar

Kokosnootolie is een geweldig natuurlijk alternatief voor conditioners, haarmaskers en zelfs glansserums. Kokosnootolie heeft veel voordelen voor het haar, waaronder:

Hydrateerd droog haar

Kokosnootolie is rijk aan vetzuren die de haarschacht kunnen penetreren voor diepe hydratatie. Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Cosmetic Science, is Kokosnootolie een van de beste haaroliën en hydrateert het haar eigenlijk beter dan minerale olie en zonnebloemolie.

vrouw doet kosnootolie op haar

Om thuis gebruik te maken van de vochtinbrengende eigenschappen van kokosnootolie maak je een doe-het-zelf kokosnootolie-haarmasker. Gebruik je handen om een eetlepel verse kokosnootolie op te warmen. Breng vervolgens de olie aan op droog, schoon haar. Voor langer en dikker haar is extra kokosnootolie nodig. Kam vervolgens voorzichtig door het haar met behulp van een kam met brede tanden. Wikkel het haar in een douchemuts en laat het minstens 30 minuten intrekken voordat de olie in de strengen absorbeert. Laat voor de beste resultaten het haarmasker van kokosnootolie een nacht staan. Shampoo het haar om de olie te verwijderen.

Voorkomt eiwit verlies

Kokosnootolie kan breuk helpen voorkomen door eiwit verlies te verminderen. Eiwitten in de haarstructuur geven het haar zijn kracht. Dus door kokosnootolie te gebruiken als leave-in conditioner aan de buitenkant van de strengen, kan je het haar helpen de natuurlijke kracht te behouden.

Om kokosnootolie te gebruiken als leave-in conditioner, verwarm je een ¼ theelepel in je handen en breng je het aan op nat haar, waarbij je de wortels vermijdt. Als je lang of dik haar hebt, moet je misschien wat meer kokosolie aanbrengen. Wees voorzichtig en vermijd het gebruik van te veel kokosnootolie, omdat het haar kan verzwaren, vooral als het dun of fijn is, en het er vettig uitziet.

Vermomt gespleten haarpunten

Als je uiteinden er beschadigd uitzien tussen de knipbeurten, voegt een beetje kokosnootolie vocht toe voor een gladdere, gezondere look.

Gewoon een theelepel kokosolie opwarmen in de handen en aanbrengen op de laatste centimeter natte lokken. Stijl dan het haar zoals gewoonlijk om te genieten van je frisse look. Vergeet niet: kokosnootolie repareert gespleten haarpunten niet, dus het is nog steeds belangrijk om regelmatig te trimmen voor gezond uitziend haar.

vrouw met gespleten haarpunten in hand

Voegt natuurlijke, gezonde glans toe

Een klein beetje kokosnootolie kan een gezonde glans toevoegen aan dof haar. Bovendien kan het gewicht van de olie kroezend en losse haren verzachten. Warm een beetje kokosnootolie op in je handen en strijk het haar zachtjes glad om kroezen te verminderen en het haar een gezonde glans te geven. Wees voorzichtig - te veel olie kan het haar vet doen lijken in plaats van glanzend!

Kan je kokosnootolie gebruiken voor haargroei?

Veel bloggers zien kokosnootolie als de ultieme oplossing voor het kweken van lang, prachtig haar. Hoewel kokosnootolie geen effect heeft op de echte haargroei, kan het helpen om het haar in het algemeen gezonder te maken. Gezonder haar betekent minder gespleten haarpunten, wat op zijn beurt betekent dat je minder vaak naar de salon hoeft. Zo kan de plaatselijke toepassing van kokosnootolie indirect helpen om haar langer te laten groeien.

De beste manier om een gezonde haargroei te bevorderen, is door het haar vanaf de wortels te voeden. Door je voeding aan te vullen met Viviscal haargroei supplementen, zullen jouw follikels de vitamines en mineralen krijgen die ze nodig hebben om prachtig haar te laten groeien.

vrouw houdt haar vast met gezonde haarpunten

Dus ja, terwijl het waar is dat kokosnootolie het haar niet sneller doet groeien, helpt het wel om je haar er beter uit te laten zien en voelen. Bovendien is kokosnootolie een gezond alternatief voor andere soorten kookvetten in je dieet. Houd een pot in je keuken en een andere in je badkamer om de volledige voordelen van kokosnootolie te krijgen!