Het  kiezen van de juiste conditioner

We weten dat je altijd op zoek bent naar nieuwe manieren om beter haar te krijgen. Van het veranderen van je stijlgewoonten tot het nemen van haargroeisupplementen voor dikker haar, je doet alles om gezonder, sterker haar te laten groeien. Maar bestaat er zoiets als een conditioner voor haargroei? Conditioner is belangrijk om je haar gehydrateerd, glanzend en gezond te houden, maar kan conditioner je haar echt sneller laten groeien? Ja en nee.

Hoe conditioner je haar helpt

Haar groeit op zijn best wanneer alles samenwerkt. Dat betekent dat je lichaam alle belangrijke vitamines en voedingsstoffen binnenkrijgt die het haar gebruikt om te groeien, dat je gehydrateerd blijft en dat je hoofdhuid en haar in de optimale conditie zijn voor haargroei. Optimale hoofdhuid conditie betekent een schone hoofdhuid en gehydrateerd haar. Je shampoo helpt je hoofdhuid en haar schoon te houden en conditioner voegt hydraterende en voedende ingrediënten toe aan de buitenkant van de lokken.

Hoewel conditioner geen invloed heeft op de snelheid waarmee je haarzakjes nieuw haar laten groeien, kan het je helpen je haar langer te laten groeien. Dit is de reden: droog, broos haar kan helemaal niet goed groeien. Zonder de juiste conditionering is het haar droog en breekbaar en vatbaar voor breuk. Als je ooit moeite hebt gehad om je haar voorbij een bepaalde lengte te laten groeien omdat de uiteinden afbreken, weet je precies waar we het over hebben.

Naast het hydrateren van je haar om de flexibiliteit te verbeteren, helpt conditioner ook om de haarschacht af te dichten om schade te voorkomen en een gezonde groei te bevorderen zonder te breken.

vrouw die doucht met gebruik van Viviscal Conditioner

Met welke conditioner ziet je haar er dikker en gezonder uit? Het hangt ervan af, maar je kunt een veel beter idee krijgen van wat je kunt verwachten door alleen naar het productetiket te kijken.

Zorg om te beginnen dat je conditioner zoveel mogelijk op waterbasis is. Andere conditioneringsingrediënten waarnaar moet worden gezocht, zijn bepaalde vitamines en mineralen zoals biotine, panthenol (vitamine B5) en zink. Door deze voedingsstoffen in je haar toe te voegen (samen met voedingsstoffen uit je dieet zoals vitamine C, niacine en ijzer) zal je haar sterker en dikker worden.

Bovendien is de beste conditioner voor haargroei geformuleerd met vet alcoholen zoals cetearyl. Iedereen die ooit een kater heeft gehad, kan verrast zijn om te horen dat elke vorm van alcohol daadwerkelijk kan hydrateren. In tegenstelling tot de alcohol in je glas wijn, zijn vet alcoholen zware koolwaterstoffen, die helpen vocht vast te houden. In plaats van snel te verdampen, blijven deze zwaardere verbindingen rondplakken en zorgen voor een laag die helpt het vasthouden van vocht te maximaliseren.

Viviscal Gorgeous Growth Densifying Conditioner hydrateert het haar licht met hydraterende cetearylalcohol, maakt glad met gehydrolyseerde keratine en voedt met de vitamines en mineralen biotine, zink en panthenol. Plus, Viviscal Gorgeous Growth Densifying Conditioner is geformuleerd met Ana: Tel ™, een eigen complex dat het uiterlijk van dik en gezond ogend haar bevordert.

gebruik van Viviscal conditioner

Tips voor het gebruik van conditioner

Om er zeker van te zijn dat je conditioner er alles aan doet om je haar er dik en gezond uit te laten zien, moet je deze tips in gedachten houden.

Gebruik conditioner elke keer dat je haar nat wordt

Het zou een tweede natuur moeten worden om je haar te conditioneren wanneer je een douche of een bad neemt.

Dit is niet het geval met shampoo, die je haar van zijn natuurlijke oliën kan ontdoen met overmatig wassen. Zelfs een snelle conditioneringsspoeling om je haarstrengen te coaten voordat je je haar wast en styled, kan een verschil maken. Omgevingsfactoren zoals zonneschijn, vochtigheid, luchtvervuiling en hitteschade kunnen je haar snel uitdrogen. Als je wilt dat je haar groeit en er gezond uitziet, beknibbel dan niet op de conditioner.

Laat het zitten

Soms is je haar echt droog en heeft het wat extra verzorging nodig. Als je geen haast hebt, laat je conditioner een paar extra minuten op je haar zitten, tot maximaal 30 minuten. Was het daarna zoals gewoonlijk uit. Je haar ziet er extra gehydrateerd en glanzend uit.

Veroorzaakt de conditioner haarverlies?

Wanneer je je haar wast en verzorgt, kan het lijken alsof je klontjes ervan in je afvoer en in je handen verliest. Maar veroorzaken conditioners echt haaruitval of is dit gewoon een normale hoeveelheid dagelijks haarverlies?

Het is een mythe dat alleen reguliere conditioners ervoor zorgen dat haar eruit valt. Hoewel het kan lijken dat shampoo en conditioner haaruitval veroorzaken, kan het regelmatig reinigen en conditioneren van haar helpen gezonder haar te bevorderen. Regelmatig reinigen en zacht scrubben van de hoofdhuid helpt de ideale omgeving voor een gezonde haargroei te bevorderen, en het volgen met een zachte conditioner zorgt voor het benodigde vocht voor gezonder uitziend en beschermd haar.

vrouw met gekruld haar kamt haar haar

Dus als je vraagt, "veroorzaakt dagelijkse conditioneren haarverlies?", Is het antwoord waarschijnlijk nee ... MAAR (jawel, je wist dat er een maar zou zijn!), Er is één voorbehoud: als je denkt dat je gemiddeld meer dan 100 haren per dag verliest, en deze gedurende de dag constant verliest, niet alleen onder de douche, kan het tijd zijn om van dichtbij te kijken. Perioden van overmatige stress, hormonale veranderingen na de zwangerschap of tijdens de menopauze en extreme dieetveranderingen of voedingstekorten kunnen allemaal haarverlies bij vrouwen veroorzaken. Als je denkt dat je haarverlies van normaal naar eh-oh is gegaan, denk dan terug aan recente veranderingen in je levensstijl of je dieet. Overweeg om een ​​klinisch bewezen supplement voor haargroei zoals Viviscal aan je routine toe te voegen, waarmee je in slechts drie maanden dikker en voller haar kunt laten groeien. En praat met je arts of dermatoloog over mogelijke oorzaken en behandelingsopties. Haarverlies bij vrouwen komt veel vaker voor dan je denkt en er zijn oplossingen om dit te stoppen. Begin dus met het nemen van de eerste stap en vraag eenvoudig om advies.