Je haargroei stimuleren: 5 tips

Heb je last van haaruitval, dun haar, langzaam groeiend haar of kale plekken? Dan zal dit de nodige onzekerheid met zich meebrengen. Maar geen zorgen, want er bestaan zeker manieren waarop jij jouw haargroei kunt bevorderen. In dit artikel delen wij 5 tips om jouw haargroei te stimuleren. Want wie droomt er nu niet van een volle, glanzende en sterke bos haar? Lees snel verder.

Inhoud

> Wat zijn de oorzaken van dunner wordend haar of haaruitval?

> Haargroei tips om je haar beter en sneller te laten groeien

> Haargroei stimuleren na haaruitval

Wat zijn de oorzaken van dunner wordend haar of haaruitval?

Heb je last van dunner wordend haar of haaruitval? Dan is het goed om de oorzaken hiervan eerst te onderzoeken. Wellicht kun je vanuit daar je levensstijl verbeteren om (nieuwe) haargroei te stimuleren.

Allereerst is het goed om te beseffen dat zowel mannen als vrouwen 100 tot 150 haren per dag verliezen. Dit is volkomen normaal. Lees hier meer over hoe haar groeit.

Heb je echter het idee dat je meer haar verliest en/of dat je haar dunner wordt? Dan kan dit aan je gewoonten, voeding of levensstijl liggen. De meest voorkomende oorzaken van haaruitval of dunner wordend haar zijn: schadelijke verzorging, tekort aan vitamines, ijzertekort, hormoonschommelingen, stress, bepaalde geneesmiddelen, anticonceptie, enzovoort. Ook je genetische aanleg speelt een grote rol als het gaat om haargroei. Lees hier meer over de oorzaken van haaruitval.

Haargroei tips om je haar beter en sneller te laten groeien

Alsjeblieft! 5 tips om de haargroei op je hoofdhuid te stimuleren.

Tip 1 | Eet voldoende vitamine A, B, C en D

Een gezonde haargroei begint bij een gezond voedingspatroon. De vitamines die zeker niet mogen ontbreken in jouw dieet zijn: vitamine C en vitamine B (zoals biotine en niacine). Zorg er daarnaast voor dat je voldoende vitamine A en vitamine D binnenkrijgt. Andere essentiële voedingsstoffen zijn: ijzer, vlaszaadextract en paardenstaartextract. Lees meer over welke vitamines jouw natuurlijk haargroei bevorderen.

Tip 2 | Nieuwe haargroei stimuleren met supplementen

Krijg je niet voldoende vitamines binnen of wil je je haargroei een extra boost geven? Dan kun je je voedingspatroon aanvullen met haargroei supplementen. Deze supplementen bevatten de juiste hoeveelheden vitamines en mineralen om jouw (nieuwe) haargroei te stimuleren. De Viviscal haargroei supplementen voeden het haarzakje van binnenuit. Ze bevatten voedingsstoffen waardoor je haar sneller groeit én sterker wordt. Voor het meest optimale resultaat neem je twee haargroei supplementen per dag: één ‘s ochtends en één ‘s avonds. En dit gedurende 3 tot 6 maanden. Viviscal heeft zowel hair growth supplementen voor mannen als voor vrouwen.

Tip 3 | Gebruik verdichtende shampoos en conditioners

Om je haar dikker en voller te maken, kun je het beste gebruikmaken van verdichtende shampoo en conditioner. Verdichtende haarproducten voeden het haar van binnenuit en maken het haar voller en dikker, zonder het te verzwaren. Het haar wordt zichtbaar gezonder en glanzender. Daarbij groeit het haar sneller en zal het haaruitval voorkomen. Op zoek naar een verdichtende shampoo of conditioner? Probeer de Viviscal Densifying Shampoo in combinatie met de Viviscal Densifying Conditioner eens. Je zult snel verschil merken.

Tip 4 | Verzorg je geïrriteerde hoofdhuid

Wil je de haargroei op je hoofdhuid stimuleren? Pak het probleem dan (letterlijk) bij de wortel aan en verzorg je geïrriteerde hoofdhuid. Zorg er in eerste instantie voor dat je maar één of twee keer per week je haar wast. Gebruik tijdens het haren wassen geen heet water, maar kies voor lauw water en spoel je haren uit met koud water. Verzorg je haren na het wassen met een voedend haarmasker of een passend elixer. HetViviscal Densifying Elixir heeft als voordeel dat het je haar dikker en voller maakt. Verspreid 2 tot 3 pompjes van dit leave-in elixer over vochtig, net gewassen haar. Al na slechts één week zie je verschil: dikker, voller en gezonder haar.

Tip 5 | Simpele middelen om je haargroei te versnellen

In je dagelijkse haarroutine kun je al simpele aanpassingen doorvoeren om je haargroei te versnellen of te stimuleren. Zo kun je slapen op een satijnen kussen en/of een haarnetje of slaapmuts dragen tijdens het slapen. Ook kun je het beste kiezen voor een haarborstel met echte haren in plaats van een borstel met kunststof haren. Daarmee zorg je ervoor dat je de buitenste laag van je haar (de schubbenlaag) sluit. Om je haargroei te versnellen, kun je je hoofdhuid ook dagelijks een massage geven.

Haargroei stimuleren na haaruitval

Wanneer je last hebt (gehad) van haaruitval, wil je uiteraard je haargroei stimuleren. Maar hoe? Allereerst is het goed om te weten dat je haar 1 tot 1,5 centimeter per maand groeit. Dus wil jij je haar weer lang laten groeien en je haargroei stimuleren? Dan weet je alvast dat dit een meerjaren-project zal zijn. Wij van Viviscal helpen je echter om je haargroei te bevorderen dankzij onze gepatenteerde haargroei-formule. Benieuwd? Dit is hoe Viviscal werkt.

Wil je het effect van de haarverzorgingsproducten van Viviscal zelf ervaren? Bekijk het aanbod in onze webshop en plaats jouw bestelling online. Voor 10:00 uur besteld = vandaag in huis. Probeer en ervaar het verschil!