Overstappen op ander haar? Dit moet je doen!

Denk je erover na om je haar te laten overstappen? Veel haarexperts raden aan om voor ‘The Big Chop’ te gaan, ook wel bekend als het afknippen van al je haar. Maar als dit niets voor jou is, volg dan deze tips om over te stappen.

1. Kies overgangskapsels voor beginners

Als je ervoor kiest om je haar over te zetten zonder The Big Chop, is het raadzaam een aantal overgangskapsels voor beginners kiezen. De beste varianten combineren je natuurlijke en ontspannen textuur en ze zijn gemakkelijk in model te brengen. Enkele ideeën voor de overgang van ontspannen naar natuurlijke kapsels:

  • Hitteloze krullen gemaakt met staafjes of krulspelden
  • Bantoeknopen
  • Extensions
  • Twist-outs
  • Bun of chignon

Bekijk een aantal tutorials om je kapsel stapsgewijs in het juiste model te brengen. Zoals deze van Slim Reshae over de perfecte twist of deze van Lilith Moon over de leukste haarstylen met een bun. Naarmate je meer ervaring opdoet met het overzetten van kapsels, kunt je meer gecompliceerde varianten proberen. Toe aan een kleine pauze? Draag dan een haarwerk met pruikkapje om haarbreuken te voorkomen.

Matig shampoogebruik bij uitgroei

2. Pas je wasroutines aan

Naarmate je natuurlijke haar uitgroeit, is het aan te bevelen om je haar tijdelijk minder te wassen met shampoo. Dit dagelijks doen kan je haar en hoofdhuid namelijk uitdrogen, wat leidt tot broze lokken en irritatie. Probeer in plaats daarvan je wortels slechts een tot twee keer per week te wassen. Tussen de wasbeurten door mag je het haar alleen wassen met conditioner en warm water.

3. Leer meer over natuurlijke haarverzorging

Er is veel te lezen als het gaat om natuurlijke haarverzorging, dus gebruik deze overgangsperiode voor het haar om jezelf te onderwijzen. Bekijk daarom eens een antal van onze eerdere blogs, zoals 'Op je falie voor frunniken' of Is bleken schadelijk voor je haar? Zodra je de overstap naar natuurlijk haar volledig hebt gemaakt, ben je voorbereid!

Minder droog en broos haar bij hitteloze technieken

4. Vermijd hittestyling

Het kan verleidelijk zijn om de krultang of de stijltang te gebruiken om een gelijkmatige haartextuur te krijgen. Het aanbrengen van warmte op het haar kan het echter droog en broos maken (en vatbaar voor breuk) - zeker niet wat je zoekt als je je natuurlijke haartextuur laat groeien. Probeer in plaats daarvan hitteloze haarstylingtechnieken!

5. Volg je eigen natuurlijke haarovergangs-tijdlijn

De natuurlijke haartransitietijdlijn van iedereen is anders. Je kunt drie maanden wachten voordat je je ontspannen uiteinden afsnijdt, of dit rekken naar een maand of acht. Volg de tijdlijn die voor jou persoonlijk het best voelt.

Haargroeisupplementen bij natuurlijk haar

6. Gebruik de beste producten voor de overgang van gestyled naar natuurlijk haar

Houd tijdens de overgang van je haar een haardagboek bij om bij te houden welke producten en stijlen het beste bij het haar passen. Zorg ervoor dat je de beste producten gebruikt voor de overgang van ontspannen haar naar natuurlijk haar, waaronder:

Haargroeisupplementen

Om een ​​gezonde haargroei te bevorderen, moet je ervoor zorgen dat je een uitgebalanceerd dieet eet dat veel magere eiwitten, vers fruit en groenten, volle granen en gezonde vetten bevat. Het eten van een uitgebalanceerd dieet zorgt ervoor dat je haarzakjes alle voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben voor een regelmatige haargroei.

Het nemen van een supplement, zoals Viviscal Hair Growth Supplements, kan je ook helpen om over te schakelen van ontspannen naar natuurlijk haar. Waarom? Omdat Viviscal het haar van binnenuit voedt en een gezonde haargroei vanaf de wortels bevordert. Het is wetenschappelijk bewezen dat de combinatie van AminoMarTM (een gepatenteerd marien eiwitcomplex) plus belangrijke vitamines en mineralen in Viviscal de bestaande haargroei bevordert.

Een kam met wijde tanden

Naarmate je haar verandert, zul je snel merken dat die kam met fijne tanden die ideaal was voor je gestylde haar niet werkt voor je natuurlijke textuur. Probeer in plaats daarvan een kam met wijde tanden om je krullen te ontwarren zonder te breken. Investeren in een goede set clips maakt het eveneens gemakkelijker om overgangskapsels voor beginners te stylen.