87 jaar inspiratie voor prachtvrouwen

Volgende maand hoopt Giorgio Armani 87 jaar oud te worden. Wie echter denkt dat de Italiaanse modeontwerper al lang en breed achter de geraniums te vinden is, heeft het mis. In 2025 bestaat zijn modemerk 50 jaar en dat jubileum wil hij koste wat kost meemaken. De flamboyante zakenman geldt als een van de belangrijkste inspiratiebronnen voor de prachtvrouw van vandaag.

Dunner haar heeft een zetje nodig

Geboren in het Noord-Italiaanse plaatsje Piacenza, een stad met zo’n 100.000 inwoners, lag er voor Armani aanvankelijk een carrière in de geneeskunde in het verschiet. Enkele kilometers verderop in Milaan, studeerde hij eerst medicijnen, later fotografie, om uiteindelijk aan de slag te gaan als etaleur van een groot warenhuis.

Zijn loopbaan in die laatste industrie, de mode, nam eind jaren zestig serieuzer vormen aan. Hij ging in 1965 werken bij modehuis Nino Cerruti, waar hij zijn toekomstige zakenpartner Sergio Galeotti ontmoette. Tien jaar later richtten ze samen hun eigen modehuis op. Toen die laatste nog eens tien jaar later overleed aan Aids, zette Armani eigenhandig het bedrijf voort.

Armani koos de gestileerde adelaar als zijn handelsmerk en groeide gestaag. In 1980 opende hij zijn eerste vestiging in Amerika met als doel tijdloze en elegante mode te blijven ontwerpen. Vandaag de dag kent de hele wereld zijn naam. In 2001 schatte het tijdschrift Forbes de waarde van het bedrijf op 1,8 miljard dollar. In 2019 plaatste Bloomberg het totale kapitaal op ongeveer 5,2 miljard euro.

Verharden

De ontwerper kwam in de jaren daarna bekend te staan als de man die kleren ontwierp die door zowel mannen als vrouwen kan worden. ‘Ik was de eerste om het imago van mannen te verzachten en dat van vrouwen te verharden’, zei hij ooit over zijn creaties. ‘Ik kleedde mannen in vrouwelijke stoffen, en stal van mannen wat vrouwen wilden en nodig hadden: het kostuum.’

Ontwerpen voor celebrities ging hem ook goed af. Volgens Vogue heeft hij ‘meer dan een paar beroemde vrouwen op de rode loper het gevoel gegeven dat ze een keizerin zijn.’ Ook besefte hi zich maar al te goed dat het presenteren van een stralende vrouw verder gaat dan alleen een jurk.

‘Hij heeft altijd oog gehad voor make-up en haar. Een kapsel is zeer belangrijk voor de algehele look, ook als je als dame iets minder bedeeld bent met een volle bos’, zegt een ingewijde. ‘Haar dat van nature straalt moet je niet ‘in een kooitje stoppen’ en haar dat een klein zetje nodig heeft, moet je dat vooral geven. Het zijn uitspraken die ik nooit meer zal vergeten.’

Welke jurk past bij welk kapsel?

Zetje geven

Wat betreft haar dat het beroemde ‘Armani zetje’ nodig heeft, zijn er diverse producten in omloop die voor een extra boost kunnen zorgen. Zo reinigt de Viviscal Densifying Shampoo het haar en laat het er dikker, voller en mooier uitzien.

De Densifying Conditioner zorgt voor het verzorgende nawerk en de Densifying Elixir bevorderd, met behulp van biotine, keratine en zink, het uiterlijk van gezond ogende haargroei. Wie dunner haar bij de wortels wil vastgrijpen, kan tevens gebruik maken van de Viviscal Max Strength Haargroei Supplementen. Ook het kiezen van de juiste haarkleur kan bijdragen (en een wereld van verschil maken) aan voller ogend haar.

Viviscal is er overigens ook voor mannen, met de haarverdikkende Fortifying Shampoo en Haargroei Supplementen. Viviscal Man is wetenschappelijk geformuleerd om haaruitval te helpen verminderen en hernieuwde haargroei te bevorderen bij mannen met androgene alopecia (erfelijke haaruitval).

Je beste look, ook bij haaruitval!

Vaderdag

Neem ook eens een kijkje op de website van onze vrienden van AboutOurBrands. In het kader van Vaderdag bieden zij een keuze uit maar liefst 73 verzorgings- en verwenningsproducten, onder meer van het verfrissende merk Clubman Pinaud. Zoals het Clubman Pinaud Scheermes, de Clubman Pinaud After Shave Good Spirit Set of de Clubman Baardbalsem. Ook aan te schaffen in combinatie met andere producten als handzame travelset. Bovendien ontvang je bij elke bestelling en gratis tube Victoria Beauty Hand Gel cadeau.

> BONUSACTIE: Tot en met Vaderdag (zondag 20 juni), krijg je op Viviscal.nl, AboutOurBrands.nl, Foligain.nl en Toppik.nl 10% korting op al je aankopen! Voor alle vaders die er stiekem geen genoeg van kunnen krijgen. Gebruik kortingscode: VADER10