Hoe kies je de beste kleur voor dunner haar?

Haar dat dunner wordt is geen pretje, maar er zijn manieren om het toch voller te laten lijken. Een mogelijkheid is om de kalende plekken te bedekken met hairfibers, maar in de beginfase is kleuren ook een optie. Wij vertellen hoe je tot de juiste kleurkeuze voor voller ogend haar komt.

Maken of kraken met de juiste haarkleur

Dunner wordend haar overkomt de besten van ons. In sommige gevallen kunnen we er niet veel aan doen en heb je simpelweg de pech bepaalde genen de hebben die dit aanwakkeren.

Maar er zijn producten die dunner wordend haar kunnen omkeren, evenals andere producten, zoals hair fibers, om de hoofdhuid te kleuren en te verbergen. Haarstylisten weten maar al te goed dat een professioneel aangebrachte haarkleur wonderen kan verrichten om dunner wordend haar te verbergen en het haar de broodnodige dimensie en volume te geven.

Een van de meest beproefde methoden om je dunner wordende haar te maskeren, is om het een verbeurd te geven. Omarm de verandering en kies de kleur die het best bij je past. Het kiezen van de juiste voor dunner wordend haar hoeft niet moeilijk te zijn. Uiteindelijk speelt natuurlijk ook voorkeur een rol.

Donker worden

Als vuistregel geldt: hoe donkerder het haar, hoe moeilijker het is om kalende plekjes op de hoofdhuid te zien. Veel mensen van beide geslachten besluiten om donker te worden wanneer ze een verandering in haartextuur en dikte zien.

Een goede methode om de juiste kleur te kiezen en dun haar te bedekken met een donkerdere bruine of zwarte haarkleur, is proberen je wenkbrauwen te matchen. Hoewel het kleuren van fijn dun haar misschien niet werkt voor roodharigen en echte blondines, zijn je wenkbrauwen meestal een tint donkerder dan je hoofdhaar. Een alternatief voor de ‘wenkbrauwmethode’, is om een ​​kleur te kiezen die een of twee tinten donkerder is dan je lichaamshaar.

Juiste kleur essentieel voor dunner haar

Lichtere lokken

Voor mensen met lichtere wenkbrauwen kan het kiezen van de beste haarkleur voor je dunner wordende hoofdhaar een grotere worsteling zijn. Je kunt dan ook kiezen voor de optie je wenkbrauwen mee te kleuren met je nieuw gekozen tint. Bestudeer je huidskleur en denk na over hoe een donkerdere tint -op basis van paars, rood of zelfs diep goud- van invloed zal zijn op hoe jeugdig je huid eruitziet.

Aarzel niet om superdonker te gaan -de gitzwarte look zal altijd in stijl zijn- maar was je natuurlijke kleur niet uit, waardoor het er vaal uit kan gaan zien. De juiste haarkleur kiezen is als een delicate dans. Maar eenmaal afgerond, zullen je lokken je dankbaar zijn.

Bij grijs haar

Last but not least, als je zout en peper of volledig grijs bent, is het ’t overwegen waard om voor een ‘diep all-over zilver’ of ‘helder wit’ look te gaan. Hierbij bestaat het gevaar dat de hoofdhuid kan doorschijnen, maar bij haar dat pas net begint uit te dunnen, kunnen zijwaarts vallende pony's en andere kapsels dat gemakkelijk verdoezelen.

Het diepe zilver kan bijna elk gezicht onderscheidend maken en de eerste impact van zo'n opvallende look kan het oog afleiden van de dikte van het haar. Vermijd het gebruik van te veel product als je zilver of wit gaat. ‘Helmhaar’ kan een belangrijke oorzaak zijn van een opvallende hoofdhuid kleur voor dunner wordend haar.

Kortom, wanneer je haar dunner begint te worden, is het in de meeste gevallen tijd om te verven! Wees creatief bij het kleuren van fijn, dun haar. Als je hard aan je kapsel werkt, zul je zeker indruk maken op je vrienden. Echter, doe het wel met mate!

Wil je het proces ietwat vertragen of helpen (deels) terug te draaien, denk dan eens aan producten die hieraan kunnen bijdragen. Zoals de haargroei Supplementen van Viviscal. Verkrijgbaar voor zowel mannen als vrouwen, voedt dit het dunner wordend haar en bevordert het de groei van binnenuit. Binnen 3 tot 6 maanden is het haar zichtbaar dikker en het is geschikt voor alle haartypes.