Hoe vaak moeten mannen hun haar knippen?

Ben jij klaar voor een nieuw kapsel? Met de zomer in aantocht, is het ’t perfecte moment om een van de meest populaire kapsels te proberen. Vraag je je af wat er in de mode is en wat het beste past bij jouw model? Wij helpen je verder! Een ding staat vast: lengte en leefstijl zijn allesbepalend.

Hoe vaak moet je je haar knippen?

Hoe vaak je een bezoekje moet brengen aan de kapper hangt natuurlijk af van de stijl die je draagt en het budget dat je tot je beschikking hebt. De belangrijkste factor om rekening mee te houden is je haarlengte.

Over het algemeen kunnen mannen met een kort kapsel het afdoen met een enkel bezoek aan de haarsalon of barbier per maand. Bij mannen met halflange kapsels kan dat iets minder frequent, voordat het niet meer lijkt of je een nieuwe trim nodig hebt. Denk aan een keer peer anderhalf a twee maanden. Mannen met langere kapsels besparen het meest in de meerdere maanden die er tussen elke knipbeurt zitten.

Eten, roken & stress

Bepaalde levensstijlen kunnen bijdragen aan slechter haar. Ben je bijvoorbeeld een slechte eten (vettig), rook je veel of ervaar je regelmatig stress? Door dit soort zaken kan je haar vatbaarder worden voor verdunning of breken. Het kan daardoor voorkomen dat het bepaalde lengtes bereikt omdat het langzamer groeit. Haarzakjes groeien niet snel genoeg om het, van nature, afgesloten haar te vervangen.

Hoe bevorder je dan bestaande haargroei? Viviscal Man Haargroei Supplementen zijn wetenschappelijk samengesteld om dunner wordend haar te voeden en bestaande haargroei van binnenuit te bevorderen. Met twee pillen per dag kun je al binnen drie maanden dikker haar zien. Gezonde voeding draagt trouwens minstens zo sterk bij aan gezond haar.

De beste mannenkapsels

Een aantal handige tips om je haar te versterken.

  • Golvend: Dit klassieke kapsel is een terugkerende favoriet die nog steeds erg populair. We zijn er dol op omdat het voor alle haartexturen werkt en het uiterlijk van dunner wordend haar in evenwicht brengt door overtollig haar aan de zijkanten te verwijderen. Vraag je kapper naar vervaagde kanten met volume bovenaan. Houd er wel rekening mee dat dit kapsel tweewekelijks moet worden geknipt om het haar aan de zijkanten kort en netjes te houden.

Golvend haar

  • Hoog en strak: Dit klassieke kapsel is een terugkerende favoriet die nog steeds erg populair. We zijn er dol op omdat het voor alle haartexturen werkt en het uiterlijk van dunner wordend haar in evenwicht brengt door overtollig haar aan de zijkanten te verwijderen. Vraag je kapper naar vervaagde kanten met volume bovenaan. Houd er wel rekening mee dat dit kapsel tweewekelijks moet worden geknipt om het haar aan de zijkanten kort en netjes te houden.

Hoog en strak haar

  • Gesneden kom: Geloof het of niet, maar de moderne update van dit ouderwetse kapsel maakt een glorieuze comeback. Tegenwoordig is de, zoals de Engelsen het noemen, bowl-cut subtieler en korter dan de look die je vrienden op de basisschool nog droegen. Vraag je kapper om het haar vanaf de nek te vervagen met langer haar bovenop. De scheiding tussen het vervagende en langer haar moet duidelijk worden gedefinieerd. Gebruik voor het stylen stylingklei of zeezoutspray om textuur aan je haar toe te voegen. Trek het vervolgens naar voren zodat het over je gezicht valt.

Gesneden kom haar

  • De Twist Out Afro: Voor mannen met natuurlijk krullend haar ziet dit, op de jaren 70 geïnspireerde, kapsel er moeiteloos cool uit, terwijl het je natuurlijke haartextuur omarmt. Vraag je kapper om een ​​klassieke, afgeronde Afro-snit met een twist. Je kunt je haar ook thuis uitdraaien. Begin met schoon, vochtig haar en voeg een pommade of alcoholvrije haargel toe voor fixatie. Verdeel het haar in secties en draai elk vervolgens met de vingers, terwijl je gelijkmatig spanning uitoefent. Wissel bij elke sectie de richting van de draai.

Twist Out Afro haar