Voeding voor gezond haar

We weten nagenoeg allemaal wat te vermijden om haarbreuk te voorkomen, maar weet je welke voedingsmiddelen een goede haargroei ondersteunen?

Eieren

Eieren bevatten een belangrijke hoeveelheid proteïnes die je kunt gebruiken voor je haar. Ook bevatten ze biotine, wat een goede haargroei ook bevordert door de productie van keratine. Denk eraan dat je wel het hele ei moet eten om effect te willen hebben.

eieren

Let erop dat proteïnes het belangrijkst zijn voor haargroei. Zonder proteïnes zou je een stuk meer haar verliezen. Eieren leveren ook een significante hoeveelheid zink en selenium, wat niet alleen voor de haargroei, maar ook de kracht van je haar essentieel is.

Vette vis

Je hebt altijd gezonde vetten nodig voor je haar, welke je het beste uit vette vis kunt halen. Het bevat omega 3, wat je hart ten goede komt, je haargroei en een mooie huid en betere ogen. Dus met de juiste vis, krijg je genoeg goede vetten binnen en ook Vitamine D. Eet vette vis om je er tegen te waarborgen van chronische aandoeningen. Sterker, je zal geen hart en vaatziekten krijgen als je genoeg vette vis binnenkrijgt.

vette vis

Spinazie

Een andere nuttige groente voor je haar is spinazie. Deze groente is behoorlijk essentieel om gezond en volumneus haar te behouden. Spinazie levert een goede bron van ijzer en magnesium. Donkere bladgroentes zijn sowieso goed om te eten voor de ijzerproductie en kunnen je ook helpen bij een ijzertekort.

spinazie

Noten

Noten leveren de juiste vetten voor je lichaam. Pinda’s bijvoorbeeld bevatten antioxidanten, maar er bestaan bijvoorbeeld ook braziliaanse noten. Allen hebben verschillende functies in het lichaam. De Braziliaanse noten zijn een goede bron van selenium, welke de haargroei een boost kan geven. Er is wel een max aan de hoeveelheid selenium die je tot je moet nemen. Selenium zit in eieren, ontbijtgranen, melk en vlees. Noten zijn over het algemeen een plantaardig proteïne, maar ze bevatten ook omega 3 vetten, zink, vitamines A en E en B. Ook zijn ze een goede vleesvervanger.

noten

Volgranen producten

Volgranen bevatten biotine, zink, ijzer en Vitamine B. Ze zijn verder belangrijk bij de aanmaak van aminozuren, en al deze ingrediënten ondersteunen een goede haargroei.

volgranen

Wil je nog meer voedingsmiddelen weten, hou dan onze blogs in de gaten, binnenkort volgt meer! Heb je zelf nog een aanvulling of tips? Laat het ons weten middels de onderstaande commentaren!