Is semi-permanente haarverf schadelijk?

Hoewel een semi-permanente haardag een geweldige manier kan zijn om vrijblijvend met je haarkleur te experimenteren, vraag je je misschien af: is semi-permanente haarverf schadelijk? Blijf lezen om meer te weten te komen over hoe dit je haar beïnvloedt. Bovendien delen we enkele oplossingen voor gekleurd beschadigd haar.

Wat is semi-permanente haarverf?

Semi-permanente -ook wel tijdelijke- kleurstof omhult de buitenkant van de haarschacht met kleur. Semi-permanente kleur vervaagt slechts en houdt meestal vier tot zes weken aan. Het kan thuis worden aangebracht met een at-home kit of met de hulp van een kapper in een salon.

Aangezien semi-permanente haarkleuring het pigment van het haar niet verandert, zijn de kleuropties beperkter dan bij andere haarkleurtechnieken. Semi-permanente haarkleuring kan alleen worden gebruikt om de tint van je haarkleur donkerder te maken of te veranderen. Het kan de haarkleur niet lichter maken.

Haarkleuring houdt vier tot zes weken aan

Beschadigt het ‘t haar?

Aangezien de kleuring alleen de buitenkant van het haar bedekt, veroorzaakt het over het algemeen geen schade aan de haarstructuur zelf. Het dringt niet door in de cortex van het haar, dus het verandert je natuurlijke haarkleur of melanine niet permanent. Om deze reden is het minder schadelijk dan permanente haarverf, vooral wanneer permanente haarverf wordt gecombineerd met bleekmiddel.

Als je echter gekleurd haar hebt, is je haarstreng meestal poreuzer. In dit geval kan de semi-permanente haarkleur de haarschacht binnendringen en je haar verkleuren. Zo kan deze tijdelijke actie minder vrijblijvende gevolgen hebben dan je had bedoeld. Als je gekleurd of heel licht haar hebt, ga dan extra voorzichtig te werk.

Als je haar beschadigd is door overmatig stylen of overkleuren, zorg er dan voor dat je je haarzakjes voedt met voedingsstoffen om het haar te versterken en gezonder te maken. Voeg zonder bijvoorbeeld Viviscal Hair Growth† Supplementen toe aan je dagelijkse routine.

Zo verf je zonder schade aan je haarstructuur

Wanneer semi-permanente haarkleuring gebruiken?

1. Grijze wortels vermommen

Zijn je wortels zichtbaar? Retoucheerkits voor de wortel met semi-permanente haarkleuring kunnen snel grijs worden verdoezelen, zodat je je zelfverzekerder voelt tussen haarafspraken door.

2. Verfris je haarkleur

Je kunt ook een semi-permanente haarkleuring gebruiken om je vervaagde haarkleur op te frissen. Als je een evenement hebt en geen tijd hebt om je haarkleurspecialist te zien, kan tijdelijke haarkleuring de oplossing zijn voor dof uitziend haar.

3. Veel plezier met je kleur

Als je wilt experimenteren met een andere haartint zonder je haar te beschadigen, kan semi-permanente haarverf de perfecte oplossing zijn. Modekleuren komen beter tot hun recht op lichter haar. Maar brunettes zullen blijer zijn met de nieuwe, tijdelijke haarkleurmiddelen op de markt, die speciaal zijn ontwikkeld voor donker haar.

Oplossingen voor gekleurd haar

Oplossingen voor gekleurd haar

1. Gebruik een verzorgende behandeling voor droog haar

Kleurbeschadigd haar is droog haar. Gebruik na elke shampoobeurt (bijvoorbeeld met de Viviscal Densifying Shampoo voor vrouwen en de Viviscal Foritying Shampoo voor mannen) een hoogwaardige conditioner zoals Viviscal Gorgeous Growth Densifying Conditioner om droog haar met vocht te doordrenken en die ‘gefrituurde’ look te verminderen. De lichtgewicht formule van Viviscal Conditioner voedt de lokken zonder ze te verzwaren, zodat ze er dikker en gezonder uitzien.

Gebruik daarnaast wekelijks een hydraterend masker om de conditie van je haar verder te verbeteren. Je kunt een masker kopen of je eigen masker maken door 1 rijpe avocado, 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels honing te mengen. Breng het mengsel aan op schoon, vochtig haar en laat het een uur intrekken voordat je het uitspoelt met een zachte shampoo. Volg met conditioner.

2. Laat gekleurd haar groeien

Het gebruik van een conditioneringsbehandeling voor droog haar kan zeker wat vocht in het haar brengen en het handelbaarder maken. Maar de enige manier om echt gezond haar terug te krijgen, is door dat kleurbeschadigde haar te laten groeien.

Neem tweemaal daags Viviscal Supplements om je haarzakjes alle vitamines en voedingsstoffen te geven die ze nodig hebben. Het zal enkele maanden duren om resultaten te zien, maar het zal het waard zijn! Lees hier hoe je de beste kleur kiest voor dunner haar.